Koviljčani će ipak plaćati putarinu

Koviljčani će ipak plaćati putarinu

Građani Kovilja neće moći besplatno da koriste deonicu autoputa E75 od tog mesta do Novog Sada, jer je u Skupštini grada Novog Sada danas odbijen predlog kojim bi se stanovnicima tog mesta ponovo omogućilo da kratku deonicu koriste besplatno.

Kako je saopštila opoziciona odbornička grupa Demokratske stanke u novosadskoj Skupštini, vlast u Novom Sadu predvođena Srpskom naprednom strankom odbila je njihov predlog da se stanovnicima Kovilja omogući da besplatno koriste deonicu autoputa E75 tako što bi dobili posebne karte plaćene iz budžeta grada, po uzoru na druge gradove.

Predsednik Gradskog odbora DS-a u Novom Sadu i kandidat za gradonačelnika Veljko Krstonošić naveo je da je DS još 16. novembra tražio da se tada uspostavljen sistem naplate putarine na autoputu E75 izmeni na deonici od Kovilja do Novog Sada.

- Uvođenjem zatvorenog sistema naplate putarine tada je i stanovnicima Kovilja, koji svakodnevno dolaze na posao u Novi Sad, nametnuta obaveza da moraju da plate 120 dinara po danu, što na mesečnom nivou predstavlja vrlo značajan trošak. Treba istaći da je za stanovnike Kovilja autoput najkraći, najbrži i najbezbedniji putni pravac kojim stižu do Novog Sada - poručio je Krstonošić nakon sednice.

Naplata putarine za žitelje Kovilja uvedena je polovinom novembra 2015. godine.

SNS: Licemerje DS, sete se Kovilja samo pred izbore

Gradski odbor Srpske napredne stranke Novog Sada poručio je danas da Demokratska stranka, u svom bezumlju pred izborni debakl koji joj sledi u narednim mesecima, ne prestaje da se obraća građanima sa svojim licemernim saopštenjima ddoajući da se ta stranka Kovilja seti jedino pred izbore.

Novosadski naprednjaci u saopštenju ocenjuju da građani Kovilja jako dobro znaju da nikada u prethodnom periodu nije toliko urađeno za Kovilj kao u mandatu ove gradske vlasti predvođene Srpskom naprednom strankom.

Oni navode da tu spada rekonstrukcija sportskog centra, presvlačenje asfalta u ulicama gde je za to postojala potreba, uređenje grobalja, a to je samo deo onoga što je urađeno u Kovilju u mandatu ove gradske vlasti.

- Sa druge strane, družina Bojana Pajtića se Kovilja seti jedino i isključivo pred izbore - ističu naprednjaci.

Što se tiče korišćenja dela autoputa E75 za meštane Kovilja, SNS navodi da je gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević sa direktorom Puteva Srbije već pokrenuo jedinu moguću proceduru kako bi se ovo pitanje rešilo na najbolji mogući način u korist građana Kovilja.

Oceni vest:
0
3

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan