KRAJ DRAME: Muškarac koji je pretio da će se razneti bombom, predao se nakon višesatnih pregovora

KRAJ DRAME: Muškarac koji je pretio da će se razneti bombom, predao se nakon višesatnih pregovora

Posle višesatnih pregovora, državljanin Bosne i Hercegovine Ž. M. (59) poslušao je pregovarače, nenasilno je otvorio vrata od sobe hostela u Novom Sadu i predao se.

Kako javlja "Blic", prvim pregledom prostorije utvrđeno je da nije kod sebe imao nikakvo oružje, pa ni eksplozivnu napravu. Međutim, ekipa Interventne policije ostala je da detaljnije pregleda ceo objekat.

Ž. M. je ukazana hitna medicinska pomoć i biće prebačen na dijagnostiku u Urgentni centar.

Istragom će biti utvrđeno zašto je pretio bombom.

SAOPŠTENJE POLICIJE:
"Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Novom Sadu podneće krivičnu prijavu protiv pedesetdevetogodišnjeg državljanina Bosne i Hercegovine, zbog postojanja osnova sumnje da je učinio krivična dela ugrožavanje sigurnosti, izazivanje panike i nereda i napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti.
On se, sinoć, zaključao u sobu jednog novosadskog hostela, preteći da će baciti bombu.
Posle višesatnog angažovanja pregovarača iz Policijske uprave u Novom Sadu, policijski službenici uspeli su da uđu u sobu, gde ih je osumnjičeni gađao i udarao različitim predmetima.
Policijski službenici su ga savladali, bez posledica, a pregledom osumnjičenog i prostora, u kome je boravio, nisu nađena nikakva eksplozivna sredstva.
On je smešten u Klinički centar Vojvodine, a po izlasku iz bolnice, biće procesuiran u odgovarajućem zakonskom postupku." – navode iz MUP-a.

Oceni vest:
1
3

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan