KRAJ KUPALIŠNE SEZONE NA ŠTRANDU: Prodato 340.000 ulaznica, realan broj posetilaca triput veći

KRAJ KUPALIŠNE SEZONE NA ŠTRANDU: Prodato 340.000 ulaznica, realan broj posetilaca triput veći

Danas se privodi kraju 105. kupališna sezona na Štrandu. Ipak, kako javljaju iz JKP "Gradsko zelenilo", kapije najlepše plaže na Dunavu ostaju otvorene za posetioce, samo s nešto skraćenim radnim vremenom.

Tako će glavna kapija biti otvorena od 8 do 22 časa, a ulaz ispod Mosta slobode od 8 do 19 sati. Lokali koji imaju petogodišnje ugovore nastaviće s radom od 8 do 22 časa. Zakupci kabina i dalje će moći nesmetano da ih koriste tokom cele kalendarske godine.

Ove sezone prodato je 340.000 dnevnih ulaznica. S obzirom na to da se tokom sezone karte posle 19 sati ne naplaćuju, da zakupci kabina imaju pravo na dve, odnosno četiri besplatne ulaznice, da deca do sedam godina ne plaćaju ulaz, te da je ponedeljkom zbog humanitarne akcije "Humani ponedeljak" ulaz na kupalište besplatan, realan broj posetilaca je 2 do 3 puta veći – poručuje služba "Zelenila" za odnose s javnošću. 

- I ove godine trudili smo se da raznovrsnim programima privučemo pažnju posetilaca svih generacija i obrazovnih struktura. Održan je "Beer garden fest", Međunarodni turnir u rukometu na pesku, izuzetno kvalitetno takmičenje u uličnom basketu, deo programa "Dana Brazila", koncerti klasične muzike u okviru programa "Dunavska sonata"“, državno prvenstvo mažoretkinja, 30. jubilarni turnir u tenisu glavom, festival muzike i folklora "Zov ravnice“" Dečija olimpijada, obeležen je Međunarodni dan mladih. I ove godine Exitov kamp bio je smešten na špicu plaže i sve je proteklo bez ijednog incidenta, tako da su gosti našeg grada otputovali zadovoljni i puni pozitivnih utisaka – kažu u ovom gradskom preduzeću. 

Svi oni koji redovno dolaze na Štrand znaju da je svakog ponedeljka ulaz na plažu besplatan, a da novčani prilozi koje građani ubacuju u kutije pored ulaza na plažu ide u humanitarne svrhe – za lečenje osoba, a najviše dece obolelih od teških i retkih bolesti. Tokom tri sezone koliko traje ova akcija, JKP "Gradsko zelenilo" pomoglo je lečenje 32 osobe – od toga 28 dece – s 5,3 miliona dinara.

- Spasilačka služba, koju čine momci iz Udruženja spasilaca na vodi Vojvodine, i ove sezone veoma profesionalno je odradila svoj posao, tako da već 12 godina uzastopno nije zabeležen nijedan slučaj davljenja sa smrtnim ishodom na Štrandu, a taj podatak nam je i najvažniji – kaže se na kraju saopštenja povodom zav ršetka 105. kupališne sezone na "Štrandu".

Oceni vest:
1
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan