Kraj Spensa uskoro niče još veći tržni centar

Kraj Spensa uskoro niče još veći tržni centar

U Zavodu za izgradnju grada u sredu u podne će se održati najveća prodaja jednog placa u Novom Sadu u poslednjih nekoliko decenija.

Naime, Grad je ponudio na prodaju parcelu od 32.948 kvadrata pored Spensa po ceni od 2,5 milijardi dinara. Za sad nije poznato koliko ima zainteresovanih za ovu lokaciju koja obuhvata sadašnje teniske terene, pomoćni stadion, prostor za atletske treninge i parking. Budući vlasnik će tu moći da sagradi poslovni objekat, u osnovi tržni centar, do visine od pet spratova ukupne površine od 115.318 kvadrata, što je veći prostor od sadašnjeg Spensa (koji ima 85.091 kvadrata).

Prodajom ovog zemljišta biće omogućena izgradnja ogromnog tržnog centra pored već postojećeg gradskog Spensa i privatnog Merkatora.

Direktor Spensa Aleksandar Šukić za 021.rs tvrdi da nije upućen u detalje prodaje gradske parcele pored Spensa, koja obuhvata terene zajedno sa parkingom ovog sportskog i poslovnog preduzeća.  

- Pošto je Spens gradska firma, o tome odlučuje Skupština grada. Mi možemo samo da se nadamo da će neki procenat od prodaje biti uložen u ovaj sportski centar, naveo je Šukić povodom toga što će Spens dobiti direktnog konkurenta u izdavanju lokala i ostati bez parkinga.

Član Gradskog veća za sport i omladinu Predrag Svilar kaže da će jedan deo od prodaje parcele morati da bude uložen u renoviranje Spensa.

- Smatramo da je neizostavno da jedan deo tih sredstava bude investiran u Spens, jer je on simbol Novog Sada. Neophodno je da se napravi investiciono ulaganje što će dovesti do povećanja sadržaja koje Spens ima, jer on mora biti konkurentan ne samo sportskim objektima, nego i drugim tržnim centrima, izjavio je Svilar.

Oceni vest:
0
13

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan