KRAJ ŠTRAJKA: Katastar počinje s radom 12. aprila

KRAJ ŠTRAJKA: Katastar počinje s radom 12. aprila

Posle jednomesečnog štrajka u Republičkom geodetskom zavodu, odlukom Vlade Srbije Katastar će ponovo početi sa radom u petak, 12. aprila.

To je objavio "Kurir", pozivajući se na izvore iz kabineta premijerke Srbije Ane Brnabić.

– Na osnovu odluke Vlade Srbije o Uredbi koja definiše minimum procesa rada u Katastru, doneta je odluka da će od petka biti odblokiran RGZ. Štrajk u Katastru je jedan od najkompleksnijih od svih sa kojima se Vlada susrela do sada –  kaže izvor "Kurira" iz kabineta predsednice Vlade.

Kako dodaje, sa štrajkačima je održano nekoliko sastanaka, u kojima je učestvovala i premijerka Ana Brnabić. Poseban problem, navodi se, predstavljalo je to što je štrajkački odbor brojao 30 članova, a odluke su se donosile konsenzusom, što je do sada neviđeno. Dešavalo se da ne obaveštavaju svoje filijale po Srbiji o donošenju nekih odluka.

– Ovo zaista traje predugo. Rukovodici sektora će videti šta je to minimum procesa rada, ali više neće smeti da se dešava potpuna obustava rada. Od petka Katastar definitivno ponovo radi – navodi izvor "Kurira", a prenosi "Blic"

Oceni vest:
3
1

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Dejan

  pre 1340 dana i 4 sata

  Kada po predmetu 952-02-6-226-64551/2018 Mogu ucekivati upis vlasnistava za kupovinu stana u Novom Sadu I ,broj parcele 9600/3 stan 96.Proslo je 6 meseci,malo li je

  Oceni komentar:
  0
  0