Krajem avgusta još oko 200 radnika RTV-a ostaće bez posla

Krajem avgusta još oko 200 radnika RTV-a ostaće bez posla

Krajem avgusta, zbog loše finansijske situacije u RTV-u, oko 200 radnika te kuće, angažovanih preko agencije za zapošljavanje, ostaće bez posla.

U ovoj kući se nadaju da će to biti samo privremeno.

Generalni direktor Radio-televizije Vojvodine, Miodrag Koprivica potvrdio je za "Cenzolovku" da tekući ugovor te kuće s agencijom ističe 30. avgusta, a kako pokrajinski javni servis trenutno nema novca za sklapanje novog ugovora, oko 200 od 257 radnika, koliko je ukupno angažovano preko agencije, verovatno već narednog dana ostaće bez angažmana u pokrajinskom javnom servisu.

Time će se za samo dva meseca, od 1. jula do 1. septembra, broj radnika RTV-a koji su, makar i privremeno, ostali bez posla u toj medijskoj kući popeti do skoro 260 – prethodno je, opet zbog manjka para, Radio-televizija Vojvodine od 1. jula morala da otkaže saradnju sa njih 56.

Država, koja bi jedina mogla da se nađe u ulozi spasioca pokrajinskog javnog servisa, zasad ne pokazuje da se preterano potresa zbog svega ovoga.

Ako bi išta moglo da koliko-toliko uteši veliku većinu agencijskih radnika, to je uverenost menadžmenta RTV-a da bi njihov status nezaposlenih lica mogao biti privremen, odnosno da će trajati najkasnije do kraja ove godine.

Verujemo da će naš zahtev biti prihvaćen i da će najavljenim rebalansom republičkog budžeta RTV-u biti vraćen 201 milion dinara, koliko je oduzeto rebalansom iz aprila ove godine, i da će javna nabavka koju ćemo nakon toga raspisati za angažovanje agencije za zapošljavanje biti sprovedena bez većih problema, odnosno da će sve biti završeno najkasnije do kraja godine – rekao je Koprivica za "Cenzolovku".

Čemu može da se nada deo radnika, šta kažu radnici koji su već ostali bez posla, a šta sidnikat "Nezavisnost", pročitajte OVDE.

Izvor: Cenzolovka

Oceni vest:
0
3

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Iskreno i pošteno

  pre 164 dana i 4 sata

  Iskreno, kvalitet takozvanog programa koji RTV nudi zaslužuje kompletno raspuštanje televizije Vojvodina.
  Jedini porast kvaliteta je bio u doba Blaže i primljenih onih novih žena / devojaka sa novim emisijama, koje su kasnije SNS-ovci razjurili.
  Sad dobijate da kusate ono što ste i zaslužili.

  Oceni komentar:
  0
  10
 • Vasa Ladacki

  pre 164 dana i 3 sata

  Katastrofalno los program, jos gora muzicka produkcija...

  Oceni komentar:
  0
  4