Krajem novembra biće uspostavljen saobraćaj  celom dužinom Beogradskog keja

Krajem novembra biće uspostavljen saobraćaj celom dužinom Beogradskog keja

Montažno-demontažni drumsko-železnički most "Boško Perošević" uklanja se prema predviđenoj dinamici, a u toku su i radovi na gradnji pristupnih puteva za novi most koji je za drumski saobraćaj otvoren 1. septembra.

Očekuje se da će krajem novembra, nakon sedam godina, biti uspostavljen saobraćaj celom dužinom Beogradskog keja.

Pomoćnica direktora u Infrastrukturama železnica Srbije Anita Dimoski rekla je za 021.rs da nizak nivo Dunava stvara problem pa čelična konstrukcija ne može da se demontira, ali se radovi uprkos tome odvijaju prema predviđenoj dinamici jer se rade drugi poslovi.

- Vodostaj Dunava i jačina vetra su jedan od ograničavajućih faktora kada su u pitanju radovi na vodi, ali sve ostalo ide u predviđenom ritmu. Raspon na novosadskoj strani je uklonjen, uklonjeni su i stubovi. U toku je i sanacija keja, što podrazumeva i rehabilitaciju vodovodne i kanalizacione mreže i veliki broj drugih poslova koje svi prolaznici mogu da vide – navela je Dimoska.

Rasklapanje montažno-demontažnog mosta "Boško Perošević", koji je služio više od 18 godina, otpočelo je početkom oktobra.

Prema ranijim napisima u medijima, delovi mosta  biće smešteni u okviru ranžirne stanice, a po zahtevu Infrastrukture Železnice Srbije.

Više o ovoj temi može se pročitati OVDE.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan