KREATIVNI LOPOVI: Šta je sve ukradeno Novosađanima

KREATIVNI LOPOVI: Šta je sve ukradeno Novosađanima

Novčanici, nakit, bicikli, auta i ostalo što se uobičajeno krade u našem, ali i u drugim gradovima, postalo je, nažalost, klasika. Međutim, dešava se da lopov ukrade nešto za šta zaista nemate ideju čemu će da mu služi ili, pak, nešto toliko pohabano da vam čak bude od muke i smešno.

Kada nam bilo šta što je naše nestane, makar to bila i najbezvrednija sitnica, prirodno je da smo besni ili tužni, a neke od naših sugrađana lopovi su time ostavili i u vrlo nezgodnoj situaciji.

Pitali smo naše čitaoce šta su im sve ukrali i šta je najneverovatnije bez čega su ostali, a odgovori su vrlo raznoliki i interesantni.


Tako saznajemo da veoma često kradu cveće koje stanari neguju u hodnicima zgrada, ali i otirače.

Ukrali su nam prljavi otirač za noge ispred stana u zgradi – ističe Blaža Igor B, na šta se nadovezuje Mia B. kojoj se to tri puta desilo, sve dok nije zalepila otirač lepkom za beton.

Takođe, Novosađanima se neretko dešava da im ukradu veš sa štrika, ukoliko se sušio u dvorištu, na prizemlju, pa čak i na prvom spratu.

Ukrali su mi spoljnu jedinicu klime. Lokal je u prizemlju, sve su presekli i odneli, spada u verovali ili ne – kaže Goga B.

Najurnebesnije je, reklo bi se, kad kradljivac ogladni. Tad nastaju krađe za anale.


Jedne zime, ukrali su nam punu šerpu paprikaša sa terase – priseća se Antonija U, a na gladne lopove je naišla i Isidora M, kojoj su "maznuli" tepsiju pite bundevare iz auta ispred Tempa, a koju joj je mama spakovala da ponese kući.

Adrijana V. naletela je na još direktnije kradljivce, koji su joj oteli palačinku iz ruku, a Tamara E. identično je prošla sa sladoledom na štapiću nasred Zmaj Jovine.

– Lik mi je ukrao lopatu, video sam ga i nisam hteo da ga vijam, pomislio sam ako će da radi, eto mu je! Mada sumnjam, pre će biti da je završila na Najlonu – prepričava Petar Ć.

Našoj sugrađanki Jasmini M. jednom prilikom su odneli kolica za bebu, i to ispred vrtića, a kaže da joj je najteže palo što je u njima bila i marama za nošenje i bebine omiljene igračkice.


Ukrali su mi ruksak sa zelenom tvrdo koričenom sveskom sa gomilom fotografija, priča, umotrovina, zapisa... Neprocenjivo za mene, za svakog drugog smeće – nije prežalio Bojan B.

Rajku S. ukraden je kamen za kupus iz podruma, Jasmini D. prazan balon u koji se sliva voda od klime, Bojani R. ciglu koja je pridržavala vrata, a Aleksandri T. kesu sa tri pakovanja uložaka.

U studentskom domu neki klipan mi je ukrao jednu sandalu. Druga je ostala pored nje – prisetila se Milena A.

Nataši B. uzeli su prljave peškire, natopljene prljavom vodom posle poplave, kao i dva auto-laka.

Meni su "munuli" gornji deo jelke. Danima mi je stajao oglas da oni koji su munuli gornji dođu i po donji deo – priča nam Aleksandar I.


Nađa V.
se setila kad je starija žena koja je prolazila kroz dvorište na Limanu ukrala deci pletenu korpicu, poluraspadnutu, u koju su skupljali travu, a njenim roditeljima nestala je butkica iz gepeka juga u centru.

Na Exitu su razbili prozor od kola i ukrali naočare od 300 dinara i punjač za mobilni, a ostavili dečija kolica, sedište i alat – prepričava ista sagovornica.

Neki, pak, nisu krali, ali su pozajmljivali razne stvari, između ostalog, i kola.

Tatinog fiću su redovno noću pozajmljivali neki momci iz kvarta i onda je tata samo počeo da ostavlja poruke na sedištu,tipa "Za par dana je tehnički, treba to i to zameniti ili treba popraviti neki deo". Uvek korektni bili momci, sve na vreme popravljeno – evocira uspomene iz ranih '80-tih Snežana M. S.

Najvežije krađe svakako su se izdešavale na novosadskim kupalištima, pa poneki sugrađanin sa Dunava ili bazena ide kući go ili bos, jer su mu papuče ili odeća volšebno nestali.


Letos sam morala sa Štranda da idem kući u kupaćem, i to autobusom, pošto su mi ukrali japanke i haljinu za plažu. U busu su me gledali kao vanzemaljca – priča kroz smeh Lena G.

Iako smo dobili odgovore zanimljivije nego što smo i mogli zamisliti, nemali broj naših ispitanika naglasio je da su im ukrali Novi Sad, dušu, slobodu govora, trideset godina života, mir, kultruru, red, zelenilo, Jugoslaviju, mladost, snove...

Oceni vest:
20
1

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • zxcvz

  pre 24 dana i 2 sata

  meni su jednom obili auto, i kako se alarm odmah oglasio uzeli su poluistrosen muski dezodorans. :)

  Oceni komentar:
  0
  5
 • simke

  pre 23 dana i 14 sati

  imam bastu i psa koji je cuva....ukrali su mi psa a bastu nisu dirali.....

  Oceni komentar:
  0
  7
 • Ko ne voli da čuje istinu - neka ne sluša

  pre 23 dana i 14 sati

  Nebeski narod. Od 15-og veka poznati u crkvenim zapisima putnika, kao narod koji krade i ne drži reč. Kao teren gde treba izbegavati prenoćište.

  Oceni komentar:
  1
  8
 • prle

  pre 23 dana i 3 sata

  @Ko ne voli da čuje istinu - neka ne sluša
  Znaci, po tvom misljenju, Srbi su uglavnom lopuze?

  Oceni komentar:
  0
  2
 • Itekako se krade

  pre 22 dana i 18 sati

  Prle, tako je. Uglavnom. Koji god sistem bio, kako god ga nazvali, koja god partija bila, ko god vladao - krade se. Zato nikada i ne možemo imati državu kakvu treba. Zato su sve cene nesrazmerne i nelogične. Svako bi da zdipi - osnovno umeće naroda na ovim prostorima.
  Dakle, odnosi se na sve nacije, više prema državljanstvu. Porodično vaspitanje.
  Zato mi gradimo autoput Miloš Veliki po 10.5 miliona evra kilometar, a Nemci po 1,2 do 1,4.
  I onda se dignu penzioneri da brane uspehe Partije.

  Oceni komentar:
  0
  2
 • Dr Milance Mitovski

  pre 22 dana i 12 sati

  ЗДРАВЉЕ ЈЕ ПОТРЕБНО СВУДА ОКО НАС

  Супротност болести налази се здравље, са тежњом на здравље живог свет, здрава околина, политика здрава у корист народа, земље и политичара.. Главни инвеститор су политичри и чиновнички апарат који неретко спроводе болесну политику. Пензионерима отимане су пензије читавих четири година, замајавају становиштво рекордим платама и пензијама, високим стандардом, а људи када се окрену виде супротну ситуацију. Главни “спасилац”, код нас, је једини, а дали и он верује

  Oceni komentar:
  0
  2
 • Dr Milance Mitovski

  pre 22 dana i 7 sati

  Nastavak:

  ♣ Ко зна колико нас држе пацери у мат позицији?
  ♣ Приватизација је била правична. Сви радници редом су добили отказ.
  ♣ За нашу судбину крив је Данте Алигери. Он нам измислио пакао.
  ♣ Уређење по уставу нам је републиканско, а политичари живе баш као краљеви.
  ♣ Он прича ја слушам, он не слуша ја не причам.
  ♣ Климаво нам је све, зато што се власт заноси реформама илузија.
  ♣ Што је већи политичар, толико је већа и сенка.
  ♣ У Русији је популарна руска кухиња, у Француској француска, а код

  Oceni komentar:
  0
  2
 • Nela

  pre 10 dana i 23 sata

  Ukrali nam zvonce od 200,00 rsd sa dečijeg bicikla ...

  Oceni komentar:
  0
  1