Kreativno "restartovanje“ planete: Art Nouveau Studio i Eko Kurir organizuju seriju radionica reciklažne umetnosti

Kreativno "restartovanje“ planete: Art Nouveau Studio i Eko Kurir organizuju seriju radionica reciklažne umetnosti

Od srede, 20. jula, Škola crtanja i slikanja Art Nouveau Studio iz Novog Sada, u saradnji sa članovima Kluba ljubitelja biciklizma Eko Kurir, organizovaće u dvorištu ovog udruženja seriju radionica reciklažne umetnosti pod nazivom RestArt.

Prema rečima Vesne Pantović, magistarke slikarstva iz Škole Art Nouveau Studio, koja će radionice voditi, prvenstveni cilj programa je da se svim polaznicima koji imaju afinitete prema likovnom stvaralaštvu, ali i široj publici, ukaže na beskrajne mogućnosti reciklažne umetnosti, kao i da se podigne svest građana o važnosti reciklaže za očuvanje životne sredine.

- Pokušaćemo da tokom radionica ljudima objasnimo da sav otpad i smeće koje proizvedemo ne moraju nužno biti samo to, i da ne moraju završiti u kontejnerima i na deponijama. Naprotiv, od svake te naizgled nepotrebne stvari moguće je napraviti više nego atraktivan i dopadljiv umetnički predmet ili suvenir, čime bismo svoje životno okruženje ne samo ulepšali, već i doprineli njegovom očuvanju za nas i za one koji iza nas dolaze – kaže Vesna Pantović iz Art Nouveau Studija.

Organizatori najavljuju da će svakoj umetničkoj radionici prethoditi kratko predavanje članova Kluba Eko Kurir o značaju reciklaže za očuvanje i "ozdravljenje“ životne sredine, a prema rečima Dejana Vlaškog, jednog od osnivača Eko Kurira, ciljevi programa vidljivi su i iz samog imena koje radionice nose.

- Kao što i samo ime RestArt kaže, reč je, s jedne strane, o stvaranju umetnosti od "restlova“, to jest od ostataka i otpada, a, s druge strane, o pokušaju da ukažemo na značaj i neophodnost jedne vrste "restartovanja“ životne sredine, koju smo, bojim se, ozbiljno narušili svojim neodgovornim odnosom prema planeti na kojoj živimo – kaže Vlaški.

Dvočasovne RestArt radionice održavaće se, počev od 20. jula, svake naredne srede, od 18 sati. Kompletan materijal i pribor biće obezbeđeni za sve polaznike, cena za jednu radionicu iznosi 1.000 dinara, dok će četiri vezane radionice na mesečnom nivou koštati 3.000 dinara. Organizatori napominju da će, u skladu sa osnovnom idejom programa, svi polaznici koji na časove dođu biciklom ostvariti popust od 20 odsto.

Radionice se održavaju u ozelenjenom ambijentu Kluba Eko Kurir, nedaleko od centra Novog Sada, na naselju Telep, u ulici Ćirila i Metodija 60, u Eko kući, a u okviru šireg projekta pod nazivom Scena.

Zainteresovani učesnici programa sve potrebne informacije mogu dobiti preko fejsbuk profila "Art Nouveau Studio“ i "Eko Kurir“, preko mejlova , , ili pozivom na brojeve telefona 060 484 66 32 (Vesna) i 065 986 14 14 (Goran).

Oceni vest:
3
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan