KREĆU "MATEMATIČKE SUBOTE": Besplatne radionice za srednjoškolce na PMF-u

KREĆU "MATEMATIČKE SUBOTE": Besplatne radionice za srednjoškolce na PMF-u

Departman za matematiku i informatiku novosadskog Prirodno-matematičkog fakulteta, u saradnji sa Društvom matematičara Novog Sada, od ove subote, 7. oktobra, organizovaće radionice pod nazivom "Matematička subota", namenjene, pre svega, učenicima srednjih škola zainteresovanim za matematiku.


Predavanja će se održavati svake subote, počevši od 7. oktobra, u dve sekcije:

• Sekcija A – koordinator dr Boris Šobot –  od 10 do 11.45 sati

• Sekcija B – koordinator dr Petar Đapić  – od 12 do 13.45 sati

Sekcija A namenjena je, pre svega, učenicima zainteresovanim za matematička takmičenja i kontakt sa svetom nauke. Veći deo predavanja će biti u obliku pripreme za takmičenja. Na drugim predavanjima će naučnici Departmana za matematiku na pristupačan način predstaviti svoj rad i, kada je to moguće, povezati ga s temama bliskim srednjoškolcima.

Sekcija B okrenuta je svim učenicima koji vole matematiku i žele da se upoznaju s temama van školskog gradiva.  Težina i tempo predavanja biće prilagođeni ovoj, nešto široj, grupi đaka. Polaznici će se, između ostalog, upoznati sa oblastima matematike koje se ne obrađuju u školama i na taj način steći bolji uvid  o predmetima koji se mogu slušati na studijama.


Pored nastavnika i asistenata Departmana, predavači će biti i najuspešniji studenti PMF-a. Kroz kontakt s njima učenici će iz prve ruke čuti kako to izgleda studirati matematiku. Biće angažovani i bivši studenti koji su, nakon PMF-a, uspešno nastavili karijeru u zemlji ili inostranstvu, a pozvani su i istaknuti srednjoškolski nastavnici.

Učenici će biti aktivni učesnici ovih susreta. Oni mogu predlagati teme koje ih zanimaju, učestvovati (zajedno s nekim od nastavnika) u pripremi predavanja, čak ih i sami održati. Učenici mogu pohađati (i učestvovati u radu) obe sekcije. Na kraju školske godine za najistaknutije među njima biće obezbeđene nagrade.

Radionice su u potpunosti besplatne.

- Pre dolaska na predavanja nije potrebna prethodna najava ni registracija. Dobrodošli su, pored učenika, i njihovi nastavnici, učenici osnovnih škola i drugi ljubitelji matematike – poručuju sa PMF-a.

Oceni vest:
5
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

servisne informacije novi sad raspored sahrana i ispraćaja Novosadska toplana jkp lisje raspored sahrana novi sad radosne vesti sahrane bez vode bebe isključenja struje elektrovojvodina horoskop gradsko groblje betanija porodilište novorođenčad Miloš Vučević horoskopski znaci kaleidoskop kulture novosadsko porodilište jkp novosadska toplana havarija na vodovodu dunav gradonačelnik Miloš Vučević servisne informacije bez struje institut batut EPS telep almaško groblje