Krizni štab doneo mere za 31. decembar i 1. januar

Krizni štab doneo mere za 31. decembar i 1. januar

Krizni štab za borbu protiv korona virusa na današnoj sednici odlučio je da za Novu godinu, odnosno 31. decembra i 1. januara, kafići, restorani i ugostiteljski objekti uopšte mogu da rade do 18 časova, a sve ostalo do 20 časova.

Kako saznaje "Blic", dosadašnje mere se, osim za ta dva dana, produžavaju do 11. januara.

To znači da 29. i 30. decembra sve može da radi do 20 sati, kao i od 2. do 11. januara. 

Sednica kriznog štaba je prvobitno najavljena za danas, pa je onda rečeno da će biti u utorak, a potom ipak odlučeno da se članovi sastanu danas. Za sutra je zakazana sednica Vlade Srbije na kojoj bi trebalo da budu usvojene one mere koji Štab danas predloži.

Poslednje sednice Kriznog štaba pokazuju da dolazi do sve većeg razmimoilaženja između stavova medicinskog i ekonomsko-političkog dela, a lekari, koji su striktno protiv popuštanja, čak su najavili i da će protestovati ukoliko bude dozvoljeno organizovanje novogodišnjih proslava. 

Smatraju da bi to dovelo do drastično većeg broja zaraženih oko Božića i novog talasa sredinom sledećeg meseca. S druge strane, ekonomsko-politički deo upozorava na to da i ekonomija mora da se održi, javlja "Blic".

Podsećamo, član Kriznog štaba, epidemiolog Branislav Tiodorović izjavio je u petak da misli da ne postoji šansa da ugostiteljski objekti rade za doček Nove godine i dodao da će ti objekti verovatno raditi 31. decembra do 20 sati, dok će 1. januara sve biti zatvoreno.

Oceni vest:
13
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan