Krizni štab došao do zajedničkog stava: "Preko vikenda se nešto mora preduzeti"

Krizni štab došao do zajedničkog stava: "Preko vikenda se nešto mora preduzeti"

Epidemiolog dr Predrag Kon izjavio je da je na sastanku Kriznog štaba konstatovano da su mesta na kojima se najviše prenosi infekcija ski centri.

Na sledećem sastanku, u petak, razmatraće se modeli reagovanja tokom vikenda i doneti odluka šta će se po tom pitanju preduzimati na ovim mestima, naveo je Kon.

Biće reči i o ostalim žarištima, ali još nije odlučeno da bude skraćenja rada kafića preko nedelje. U petak će se i o tome raspravljati, navodi.

– Moguće je da se očekuje povećanje u narednih desetak dana – rekao je Kon i dodao da moramo da pojačamo vakcinaciju.

Procenjeno je da se epidemiološka situacija pogoršava i da treba maksimalno pojačati kontrolu, rekao je on. U poslednjih nekoliko nedelja je ona bila i pojačana i to bi trebalo nastaviti, dodao je.

Pojačaće se nadzor nad oboljevanjem u školama, za sada nemamo podataka za neki veliki rizik, kaže Kon.

– Bilo je različitih stavova, ali došli smo do zajedničkog stava da se preko vikenda mora preduzeti nešto i ostalo je da se iskristališe i pripremi predlog – naveo je član Kriznog štaba.

Kaže da je najvažnije da su glavna mesta zaražavanja uočena – restorani i kafići, same ski staze nisu.

– Mere će se odnositi na sva mesta gde postoji žarište i mogućnost prenosa, ali to nije danas definisano – kazao je Kon, dodavši da se građani sa zimovanja vraćaju sa dokazanim infekcijama.

Oceni vest:
1
4

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan