KRIZNI ŠTAB: Dozvoljene posete staračkim domovima

KRIZNI ŠTAB: Dozvoljene posete staračkim domovima

Krizni štab za suzbijanje zarazne bolesti kovid-19 odlučio je da se posle mnogo vremena, na osnovu nešto povoljnije epidemiološke situacije, a u cilju očuvanja psihičkog zdravlja i socijalnog života korisnika, dozvole posete staračkim domovima, ustanovama socijalne zaštite i sličnim objektima.

Posete su dozvoljene isključivo uz najstrože poštovanje svih preventivnih mera i protokola o posetama.

Dozvoljene su posete u gerontološkim centrima, posle dužeg vremena, zbog nešto povoljnije epidemiološke situacije, postoji protokol o posetama koji mora da se poštuje i preporučuju se posete na otvorenom prostoru, uz mere distance, naveo je na konferenciji za novinare epidemiolog Predrag Kon.

Posete su skraćene na 15 minuta, ali zato će biti češće, naveo je Kon. Kako je pojasnio, one treba da se obavljaju u dvorištima gde i inače korisnici šetaju, a preporuka je kada je kiša napolju – da ih ne bude.

Podsećamo, u setu popuštanja mera, Krizni štab je danas dozvolio i da se od ponedeljka održavaju kulturna dešavanja uz prisustvo publike, poput bioskopa, pozorišta i koncerata, uz ograničenja kojih se organizatori moraju strogo pridržavati.

Štab je podsetio sve građane da se epidemiološka situacija postepeno poboljšava, ali da je opasnost od zaraze korona virusom i dalje prisutna, kao i da je neophodno da se i dalje nose maske u zatvorenim prostorima, redovno peru ruke, koriste dezinfekciona sredstva i održava razdaljina, prenosi N1.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan