KRIZNI ŠTAB: Maske od danas obavezne i na otvorenom

KRIZNI ŠTAB: Maske od danas obavezne i na otvorenom

Nošenje zaštitnih maski sada je obavezno i na otvorenom, saopšteno je danas nakon sednice Kriznog štaba za borbu protiv epidemije korona virusa.

Kako prenosi N1, nošenje maske od sada je obavezno i na otvorenim prostorima, saopštila je Darija Kisić Tepavčević nakon sednice Kriznog štaba u Beogradu.

Doneta je odluka i da se lokalnim samoupravama zabrani da dozvoljavaju okupljanja više od 30 osoba, kao i da "Beogradska arena" od ponedeljka ponovo bude spremna za prijem pacijenata obolelih od Kovida-19.

Kisić Tepavčević je posle sednice Kriznog štaba, istakla da se nalazimo u periodu kada se respiratnorne infekcije najlakše šire što važi i za korona virus, prenosi N1.

Broj obolelih u Srbiji polako raste i kako je rekla, iako je situacija povoljnija nego u drugim evropskim zemljama, to ne treba da nas teši, jer virus ima veliki potencijal brzog širenja, i na svima nama je da to zautavimo.

– U skladu sa tim doneta je odluka da se pre svega pooštre sve dosadašnje mere, u smislu kontrole njihove primene. Ograničenje okupljanja je bilo do 30, ali bilo je primera praktično u svim gradovima da su bila organizovana različita slavlja i okupljanja. Od danas važi zabrana lokalnim samoupravama da dozvoljavaju takvu vrstu okupljanja. Sledeće bitno je da maske treba da nosimo svi stalno, i u svakoj prilici, uključujući i otvorene prostore – rekla je Kisić Tepavčević i pozvala građane da bodre i podstiču jedni druge da se pridržavaju te mere, jer se pokazala izuzetno efikasnom.

Radno vreme ugostiteljskih objekata ostaje do 23 sata, a u njima ostaju da važe ranije propisane mere – da je obavezno nošenje maske u svim situacijama, osim dok sedite za svojim stolom.

– Isto tako je jako bitno da od danas svi uslužni objekti treba da imaju odgovorno lice koje ima za cilj da se striktno sprovode sve preventivne mere kada je u pitanju Kovid-19 – kazala je Kisić Tepavčević.

Poručila je da propisane mere nisu ni skupe, ni teške, a da mogu da zaustave širenje virusa i spasu živote, prenosi "Danas Online"

Oceni vest:
3
6

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan