KRIZNI ŠTAB: Nema popuštanja, aktuelne mere ostaju na snazi

KRIZNI ŠTAB: Nema popuštanja, aktuelne mere ostaju na snazi

Aktuelne epidemiološke mere ostaju na snazi do daljeg, saopšteno je danas nakon sednice Kriznog štaba.

Epidemiolog dr Predrag Kon rekao je da se na sednici raspravljalo o epidemiološkoj situaciji i merama, a da je  glavna tema sada i vakcinacija, koja će biti u fokusu budućih sastanaka. Prema njegovim rečima, epidemiološka situacija još uvek se tretira kao nepovoljna i nesigurna, te zbog opasnosti od širenja novog soja virusa koji još uvek nije registrovan u Srbiji, i mere na granicama ostaju nepromenjene, prenosi RTV.

Za celu Srbiju najvažnije je da se što pre sprovede masovna imunizacija. Očekuju se dodatne količine vakcina "Sputnjik V" i "Fajzer", a postoje očekivanja da će stići i vakcina "Astra Zeneka". Važno je da se shvati da Agencija za lekove i medicinska sredstva (ALIMS) jeste garant bezbednosti i efikasnosti i da je sigurno da sve tri nabavljene vakcine štite živote. Virus i dalje postoji, cirkuliše, sam neće otići već ga moramo oterati vakcinacijom. Vakcinacija zdravstvenih radnika ide dobro i nikada nije bio masovniji njihov odziv. Masovna vakcinacija će ubrzati povećanje kolektivnog imuniteta. Nema ništa važnije u Srbiji od sprovođenja imunizacije − rekao je Kon.

Oceni vest:
1
1

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Sarkazam Srbine...

  pre 1280 dana i 12 sati

  Danas masovno vakcinišu Novosađane, u Hali 1 na Sajmu. Inteligentno je odabran dan Svetog Jovana, opštepoznat kao dan kada Novosađani imaju najmanje posla. Tako da se očekuje masovan odziv.

  Oceni komentar:
  0
  3