KRIZNI ŠTAB: Nema popuštanja mera za praznike

KRIZNI ŠTAB: Nema popuštanja mera za praznike

Na današnjoj sednici kriznog štaba donete su tri važne odluke, a najbitnija je ta da posebnog popuštanja mera za praznike neće biti.

Odlučeno je da od 8. maja, ukoliko se nastavi ovakav trend epidemiološke situacije, bude dozvoljeno ugostiteljima da rade do 22 sata i unutra ali sa 50 odsto kapaciteta, saznaje "Blic". 

U tržnim centrima biće postavljeni vakcinalni punktovi, kao pilot projekat, a radiće se angažman na dogovaranju bilateralnih sporazuma sa drugim zemljama o međusobnom priznavanju digitalnih sertifikata o imunizaciji.

Ministarka i epidemiolog Darija Kisić Tepavčević u današnjem gotovanju na TV Prva najavila je da mere verovatno neće biti popuštane na današnjoj sednici.

Imamo jedne od najfleksibilnijih mera koje su se pokazale poprilično delotvorne kada se uporedimo sa drugim zemljama. Činjenica je da, iako registrujemo trend pada učestalosti obolevanja, i dalje je taj broj u hiljadama – napomenula je ona.

Kisić Tepavčević je rekla da ovo jeste pad, ali da se korekcija mera vrši u skladu sa epidemiološkom situacijom i da okupljanje u zatvorenim prostorima dugo neće biti bezbedna mera, piše "Blic".

Slično se moglo čuti i pre nekoliko dana od epidemiologa i člana Kriznog dr Predraga Kona koji je pozvao građane na masovnu vakcinaciju rekavši da je to jedini izlaz iz ove situacije.

Ekonomski deo Kriznog štaba zalaže se za popuštanje mera, a predsednik Srbije Aleksandar Vučić je izjavio danas u Novom Sadu da će uskoro uslediti popuštanje epidemioloških mera.

Radiće ugostiteljski objekti. Ali postoje razmimoilaženja da li samo za vakcinisane ili za sve – izjavio je Vučić.

Rekao je da je za pozitivnu diskriminaciju kakva bi bila ova neophodno da se prekrši Ustav.

Nisam voljan da prekršim Ustav, jer Ustav je taj koji kaže da su svi građani ravnopravni – naglasio je predsednik.

Oceni vest:
3
2

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • ana

  pre 427 dana i 29 minuta

  Kakve moralne i stručne nakaze sede u tom "štabu"!

  Oceni komentar:
  0
  3