KRIZNI ŠTAB: Pojačane kontrole poštovanja mera u celoj zemlji

KRIZNI ŠTAB: Pojačane kontrole poštovanja mera u celoj zemlji

Krizni štab za zaštitu zdravlja stanovništva od zarazne bolesti Kovid-19 najoštrije osudio je danas kršenje epidemioloških mera koje je uočeno u pojedinim jedinicama lokalne samouprave tokom prethodnog vikenda.

Na vanrednoj sednici Kriznog štaba zatražen je povećan inspekcijski nadzor, s obzirom na to da je u ovom trenutku, neposredno pred početak školske godine kršenje mera potpuno nedopustivo, prenosi N1. Krizni štab uputio je pisma svim gradonačelnicima i predsednicima opština u kojima ih podseća da su dužni da obezbede poštovanje svih epidemioloških mera na svojoj teritoriji, bez izuzetka i da bilo kakvog tolerisanja nepoštovanja mera neće biti. Ovo se pogotovo odnosi na organizatore različitih događaja širom Srbije, čija je obaveza da obezbede sve uslove kako zdravlje građana ne bi bilo ugroženo.

Stoga će Vlada Republike Srbije zadužiti Ministarstvo zdravlja i MUP da u saradnji sa Koordinacionom komisijom za inspekcijski nadzor i inspekcijskim službama jedinica lokalne samouprave pojačaju kontrolu poštovanja mera i napravi plan zajedničkih kontrola poštovanja svih važećih epidemioloških mera. Svi građani Srbije koji uoče nepoštovanje preventivnih mera to mogu prijaviti na broj telefona 011/63-50-322 ili preko portala www.inspektor.gov.rs.

Oceni vest:
2
2

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan