KRIZNI ŠTAB: Školska godina počinje normalno, svi u skamije

KRIZNI ŠTAB: Školska godina počinje normalno, svi u skamije

Krizni štab za borbu protiv korona virusa na današnjoj sednici je doneo odluku da školska godina počne normalno, 1. septembra odnosno da će se nastava održavati redovno, a časovi trajati 45 minuta.

Ovo je na konferenciji za medije obelodanio ministar prosvete Branko Ružić. On je dodao da je Institut Batut izradio plan, a tim za škole u kojem su predstavnici Instituta i ministarstva prosvete će pratiti i koordinisati stanje u školama.

Na nedeljnom nivou donosiće se odluke u svakoj samoupravi o tome kako će se odvijati nastava, a to će zavisiti od povećanja broja zaraženih. Tri modela su u opciji, i oni će zavisiti od ukrštanja podataka – o broju vakcinisanih, broju zaraženih i testiranih, kao i od mera koje se primenjuju u školama – rekao je Ružić.

Prvi model – sigurno okruženje, svi učenici su u školi istovremeno. Deca sede zajedno, maske nose samo dok odgovaraju. Vakcinisani nastavnici ne nose masku.

Drugi model– Za učenike 7. i 8. razreda, kombinovani kao prošle godine. Razlika u odnosu na prethodnu godinu jeste što bi se smena vršila na dnevnom nivou.

Treći model – Najugroženije škole, veliki stepen rizika. Učenici i nastavnici moraju da nose maske, a nastava se odvija po kombinovanom modelu.

Kada je reč o vrtićima, vaspitači i deca zasad nisu u obavezi da nose maske, sve dok ne dođe do situacije u kojoj se dete ili vaspitač zaraze. Tada se uvode mere zaštite, prenose "Novosti".

Oceni vest:
2
4

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan