KRIZNI ŠTAB: Srpski državljani koji se nalaze u inostranstvu da se vrate do petka

KRIZNI ŠTAB: Srpski državljani koji se nalaze u inostranstvu da se vrate do petka

Vlada Srbije od petka u 18 sati uvodi nadzor nad putnicima koji se vrate iz inostranstva, izjavila je zamenica direktora Instituta "Batut" Darija Kisić Tepavčević i pozvala sve koji se nalaze u zemljama u regionu da se vrate do petka.

Kisić Tepavčević je rekla da je u celoj Evropi poslednjih dana primećen povećan broj zaraženih koronavirusom.

Uoči sednice Kriznog štaba Darija Kisić Tepavčević je izjavila da "ako želimo da putujemo van zemlje treba dobro da promislimo jer skoro svuda je situacija lošija nego u Srbiji".

Najveći broj zemalja u Evropi u toku prethodne nedelje septembra beleži rekordan porast u broju laboratorijski potvrđenih slučajeva virusa. To su sve zemlje u okruženju. Po učestalosti, Crna Gora se nalazi na trećem mestu u Evropi. Hrvatska i BiH takođe su na visikom mestu, a to govorim jer je tamo najveći broj naših građana – kazala je Kisić Tepavčević nakon sednice Kriznog štaba.

Ona je apelovala na sve koji su otišli u te zemlje da "imaju na umu da je veći procenat zaražavanja u tim zemljama" i da se pridržavaju svih mera".

Apelujemo na naše građane koji se nalaze tamo, da se vrate do petka, jer ćemo od petka u 18h imati drugačiji režim za one koji dolaze iz rizičnih zemalja. Od petka u 18h će se uvesti nadzor, to su sve mere zbog maksimalne predostrožnosti – rekla je Kisić Tepavčević.

Detalji će, kako je rekla, biti definisani u narednim danima.

Ali, ono što jesu nove preporuke SZO je da se taj nadzor sprovodi u trajanju od 10 dana, i da on može da spreči prenošenje infekcije – rekla je Kisić Tepavčević i dodala da je u celoj Evropi poslednjih dana primećen povećan broj zaraženih koronavirusom.

Oceni vest:
1
3

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Pa mi cvetamo

  pre 8 dana i 14 sati

  Ako želimo da 8 najbogatijih ljudi iz Duboke države uvedu svetski policijski čas, da onemogué putovanja bezdokaza koji oni budu tražili, čipove i aposlutnu poslušnost Vrhu Piramide.... mora nešto i da se žrtvuje.
  Treba polako doći do navedenog.
  Nebitno je da li će to danas biti korona a sutra neka vrsta kuge.
  Oni svoj posao rade, a Nemci nisu bez veze na ulici.
  Ovo cimanje sa turizmom, tamo-amo, sprovodi se u svim državama.
  A polako će se početi sprovoditi u svim oblastima života.
  Jednostavno, da nam "objasne" koliko je čipovanje i stavljanje svih svojih podataka o našem životu njima u ruke - "dobro" za nas.
  Naravno, ni Kisićka, ni samozvani "Krizni štab" nemaju pojma šta rade i za koga sve ovo rade, kao ni naša vlast koja je primila 900 miliona dolara da bi to radila.
  Pa sad glumi stabilnu ekonomiju, obasutu duginim bojama.

  Oceni komentar:
  0
  10
 • Sasa

  pre 7 dana i 15 sati

  Nisu morali ni da idu, sta fali odmarti se kod nas u spaintimo apartmanima ili planinskim centrima vise bi deviza ostalo nasoj drzavi.

  Oceni komentar:
  6
  0