Krizni štab zaseda u sredu, teme su kršenja zabrane okupljanja i radno vreme

Krizni štab zaseda u sredu, teme su kršenja zabrane okupljanja i radno vreme

Sednica Kriznog štaba za borbu protiv korona virusa, na kojoj će biti analizirana aktuelna epidemiološka situacija, biće održana u sredu, 24. februara, potvrđeno je Tanjugu u Vladi Srbije.

Sednica će početi u 8 sati ujutru, a epidemiolog i član Kriznog štaba Predrag Kon rekao je da će Krizni štab raspravljati o radnom vremenu i okupljanju.

Jedno je vezano za radno vreme, a drugo za okupljanje. Mi imamo na snazi da nema dozvole okupljanja, pa se ipak ljudi okupljaju, o tome će se pričati – kazao je on.

Kon je, kako prenosi B92, dodao da je medicinski deo Kriznog štaba jasan da ne sme da se dogodi novo naglo povećanje brojeva.

– Sigurno da moramo razmišljati o školama, jer je to bio problem u drugim zemljama – napomenuo je on i naglasio da je "policijski čas prošla tema", te da je za tu meru potrebno mnogo vremena i truda.

On je za RTS izjavio da će se po pitanju radnog vremena tražiti najpovoljnije rešenje za Beograd, ali i za Srbiju.

Ranije danas, Kon je kazao da je epidemiološka situacija i dalje nepovoljna i da se "ukupna situacija pogoršava".

Mi iz medicinskog dela Kriznog štaba ne možemo da gledamo kako nam se pune bolnice i to sad znatno brže. To se na kraju završava vrlo teškim, pa nažalost i smrtnim slučajevima. U ovoj situaciji kada su nam lekari iscrpljeni, kada je zaista "doteralo do duvara", mi moramo to da usporimo, a onda i zaustavimo, paralelno sa vakcinacijom – rekao je epidemiolog.

Prethodnih dana pojedini članovi Kriznog štaba upozoravali su da bi moglo da dođe do pooštravanja mera, ukoliko epidemiološka situacija nastavi da se pogoršava.

Direktor Infektivne klinike KCS Goran Stevanović upozorio je da bi, ako se situacija pogorša, moglo da dođe do pooštravanja mera, koje bi se pre svega odnosilo na skraćivanje radnog vremena ugostiteljskih objekata i dopunsko smanjivanje popunjenosti kapaciteta turističkih objekat

Oceni vest:
2
5

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan