Kroz Srbiju i dalje 120 na sat

Kroz Srbiju i dalje 120 na sat

Uprkos tome što je promenjen propis o maksimalno dozvoljenoj brzini na auto-putevima u Srbiji, koja će umesto 120 iznositi 130 kilometara na sat, vozači u Srbiji će još neko vreme morati da se pridržavaju nižeg ograničenja.

Kako kaže Damir Okanović iz Komiteta za bezbednost saobraćaja, bez obzira na to što su propisi promenjeni, njihova primena zavisi od tehničkih stvari.

- Treba vremena da se promeni signalizacija na auto-putevima, da se skinu table s ograničenjem od 120 i postave sa ograničenjem od 130 kilometara na sat. Sve dok su stari znaci na autoputu, to ograničenje će se i primenjivati. Tako da će do tada svako ko prekorači brzinu biti kažnjen shodno važećem ograničenju na tablama - kaže Okanović.

Poruka je svakako da vozači na ulasku u Srbiju pogledaju saobraćajne znake i koje ograničenje bude na tabli, to i da primenjuju.

Izvor: Vesti online

Oceni vest:
0
1

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

bez vode bez struje sahrane isključenje vode elektrovojvodina opens 2019 radosne vesti gradsko groblje isključenja struje horoskop havarija na vodovodu servisne informacije novi sad grad novi sad sahrane novi sad policija almaško groblje štrand betanija Elektrodistribucija Novi Sad servisne informacije raspored sahrana novi sad jkp lisje Spens opens distrikt bebe JKP Vodovod i kanalizacija novorođenčad lisje novosadsko porodilište raspored sahrana i ispraćaja