Kuća časti: Novosadska izborna komisija naručila 40.000 šolja kafe

Kuća časti: Novosadska izborna komisija naručila 40.000 šolja kafe

Gradska izborna komisija Novog Sada raspisala je javnu nabavku za 211 kilograma kafe, 5.000 litara vode, 1.200 litara soka, meso, tunjevinu, makarone...

Članovi Gradske izborne komisije, kojih ima 20, tokom ovog izbornog ciklusa planiraju da o trošku gradskog budžeta popiju čak 40.000 šoljica kafe. Do ove brojke dođe se jednostavnom računicom da se od 100 grama kafe skuva 20 šoljica, pa će tako svaki član GIK moći da popije po 2.000 kafa. Kako se navodi u dokumentaciji, ugovor o nabavci biće sklopljen svega desetak dana pred same izbore, pa će članovi piti po 200 kafa dnevno.

Kako navodi naš izvor koji je u prošlom sazivu bio član GIK, količina kafe, vode i hrane koja je naručena je prevelika.

- Znam kako je kad predsednik Komisije pozove u tri izjutra i to se dešava, a kada se ostane duže, iznose se i kafa i jelo, ali ovo je zaista previše - kaže on. Naš izvor navodi da se tokom izborne noći zaista pojede i popije mnogo.

- Na prošlim izborima smo dobijalu kafu, vodu, sokove i sendviče, ali se ne sećam da je bilo kuvanih jela, a sada je naručeno meso za kuvanje - kaže naš izvor.

Prema njegovim rečima, bilo je slučajeva da se kafa nosila i kući, ali ne u prevelikoj meri.

Članovi Komisije neće ostati ni žedni, jer će biti kupljeno nešto preko 5.000 litara mineralne gazirane i negazirane vode, dok će nabaviti i 1.200 litara voćnog soka.

Da bi pregurali dugu izbornu noć, biće kupljena i salata za sendviče, sirevi, margarin, ali i goveđe meso za gulaš, kao i već spremne pljeskavice. Naručena je i tunjevina, pomfrit, testo za makarone, pa je izvesno da će članovi nešto moći da prezalogaje i kašikom.

Slobodan Milošević, predsednik Gradske izborne komisije, kaže da su pazili na troškove.

- Odluku o javno nabavci donela je cela komisija, ali ne bih sada da ulazim šta sve ona sadrži. Troškovi komisije će biti ili isti kao na prošlim izborima ili ćemo proći jefitnije, jer treba paziti na budžet - kaže Milošević.

Oceni vest:
0
2

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan