Kućni budžet sve tanji pred početak školske godine

Kućni budžet sve tanji pred početak školske godine

Nova školska godina sve je bliže, a roditelji đaka strepe od svota koje će morati da izdvoje za celokupan pribor. Najviše pažnje se posvećuje prvacima, koji su najzahtevniji kada je reč o odabiru.

Cene se razlikuju, pa tako na pojedinim mestima sveske koštaju 250 dinara, a na drugim iste takve mogu da se kupe i za 40. Školske torbe su najskuplje, mada to ne sprečava proizvođače da još dodatno povise cenu onim s likovima iz crtanih filmova. Po rečima prodavaca, svake godine moraju da nabavljaju nove da bi opstali. Kada se uz cenu ranca dodaju i potrebne sveske, peratonice i ostali pribor, treba izdvojiti između 5.000 i 7.000 dinara, bez udžbenika.

- Danas je uobičajena situacija da dete samo izabere ranac, dok je roditelj taj koji mu daje sugestije – rekla je za "Dnevnik" prodavačica u jednoj knjižari Nevenka Odadžić. - Često samo pokažu prstom i očekuju da će roditelj to odmah i kupiti. Obično su to veće torbe, sličnije koferima, a ne tašnama.

U daljem razgovoru navodi da su ranije bake bile te koje su kupovale rance, često na poklon. Danas je to uglavnom porodična kupovina, kada se roditelji detaljno raspituju, prvenstveno o cenama, a tek posle o kvalitetu. 

Ostatak vesti pročitajte ovde.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan