KUDA ZA PRAZNIKE: Uranak u Limanskom i Kameničkom parku, otvaranje Štranda, posete etno-kućama, salašima...

KUDA ZA PRAZNIKE: Uranak u Limanskom i Kameničkom parku, otvaranje Štranda, posete etno-kućama, salašima...

Vikend koji je pred nama obeležiće najradosniji hrišćanski praznik Uskrs, koji će okupiti porodice i prijatelje.

Predstojeći praznični dani se uglavnom provode u krugu bliskih osoba. Prvomajski praznik se tradicionalno obeležava u prirodi, a okolina Novog Sada je pravo mesto za aktivnosti na otvorenom, koja u ovo vreme okuplja sugrađane i posetioce iz svih krajeva Srbije i regiona.


Prema podacima kojima raspolaže Turistička organizacija Grada Novog Sada dobijenim od strane smeštajnih kapaciteta, najveću popunjenost beleže smeštajni kapaciteti na Fruškoj gori, od kojih su pojedini dostigli popunjenost 90%.

Tradicionalno se Fruška gora smatra mestom gde se organizuje boravak u prirodi, bilo da se posetioci odluče na laganu šetnju pešačkim stazama ili boravak u prirodi uz gozbu koju pripremaju u parku.


Popularna izletišta na Fruškoj gori kao što su Stražilovo, Letenka, Popovica, Zmajevac privlače veliki broj izletnika, te se i u narednim danima očekuje velika gužva, zato pre svega ponestite sa sobom dobro raspoloženje i strpljenje.

Za ljubitelje biciklizma, u četvrtak, 2. maja, na Andrevlju startuje međunarodna etapna trka planinskih biciklista.Salaši, etno-kuće, kampovi, planinarski domovi su do sada većim delom popunjeni za prvomajske praznike, ali se sigurno može pronaći još neko mesto. Za ljubitelje vina, vinski podrumi i vinske kuće mogu biti prijatno mesto za odmor sa prijateljima.


S bačke strane Dunava, u Limanskom parku će 1. maja biti organizovan "Novosadski uranak", u vremenu od 11 do 15 časova, tokom kojeg će nastupiti sedam neafirmisanih bendova.

Kada je reč o Kameničkom parku, koji je tradicionalno mesto okupljanja izletnika u vreme ovog praznika, JKP "Gradsko zelenilo" će naplaćivati prethodno postavljena ložišta po ceni od 400 dinara, kako 1. tako i 2. maja.

Kako javljaju iz tog gradskog preduzeća, trenutno se radi na pregledu stabala i grana, pre svega zbog olujnog vetra koji je pre nekoliko dana duvao u Novom Sadu i stvorio velike probleme. Sve grane koje mogu da ugroze bezbednost posetilaca parka biće uklonjene, navode iz "Zelenila", dodajući da će i prskanje protiv krpelja posle košenja trave takođe će biti sprovedeno.Štrand, popularno kupalište Novosađana, 1. maja će započeti svoju 108. sezonu.

Dan sa porodicom, u Adrenalin parku "Zemlja čuda" na Telepu, može biti upotpunjen adrenalinskim sportskim aktivnostima uz roštilj i druženje.

Za porodice sa malom decom iz Turističke organizacije Grada preporučuju odlazak do Dino Parka, mesta gde možete provesti zabavno vreme s najmlađim članovima porodice.

Ustanove kulture poštovaće praznično radno vreme u vreme praznika.


Brojni festivali i manifestacije koji slede u maju – poput Poljoprivrednog sajma, Serbia Fashion Weeka, Planinarskog maratona na Fruškoj gori, Kupa Grada Novog Sada u badmintonu, Fruškogorskog MTB maratona, Kubanero salsa festivala, Auto-trke "Velika nagrada Novog Sada", "Festivala ukusa – kafe, čokolade i knjige", "Čalabrc festa", manifestacije "Muzeji za 10", Sterijinog pozorja i mnogih drugih – upotpuniće doživljaj prijatnog boravka u Novom Sadu.


Više informacija možete pronaći na sajtu Turističke organizacije Grada Novog Sada.

Za vreme praznika, Turistički info centar Turističke organizacije Grada Novog Sada u Jevrejskoj ulici broj 10 će raditi 30. aprila  i 3. maja od 9 do 17 časova.

Oceni vest:
4
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Добросав is not dead

  pre 276 dana i 19 sati

  Вид, Милоше, српске дјеце из српскога НОВОГА САДА како се не стиде свог поријекла и своје заставе. Угледај се на њих!

  Oceni komentar:
  2
  1
astrologija zdravlje elektrovojvodina bebe servisne informacije novi sad novorođenčad horoskop Novosadska racija sahrane novi sad gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević uhapšen diler raspored sahrana novi sad izmena trase autobusa raspored sahrana i ispraćaja betanija vlada srbije Spens korona virus jkp lisje zodijak obeležavanje novosadske racije novosadsko porodilište klinika za ginekologiju i akušerstvo saveti isključenje vode JKP Vodovod i kanalizacija bez vode servisne informacije dnevni horoskop isključenja struje