KUDA ZA PRAZNIKE: Uranak u Limanskom i Kameničkom parku, otvaranje Štranda, posete etno-kućama, salašima...

KUDA ZA PRAZNIKE: Uranak u Limanskom i Kameničkom parku, otvaranje Štranda, posete etno-kućama, salašima...

Vikend koji je pred nama obeležiće najradosniji hrišćanski praznik Uskrs, koji će okupiti porodice i prijatelje.

Predstojeći praznični dani se uglavnom provode u krugu bliskih osoba. Prvomajski praznik se tradicionalno obeležava u prirodi, a okolina Novog Sada je pravo mesto za aktivnosti na otvorenom, koja u ovo vreme okuplja sugrađane i posetioce iz svih krajeva Srbije i regiona.


Prema podacima kojima raspolaže Turistička organizacija Grada Novog Sada dobijenim od strane smeštajnih kapaciteta, najveću popunjenost beleže smeštajni kapaciteti na Fruškoj gori, od kojih su pojedini dostigli popunjenost 90%.

Tradicionalno se Fruška gora smatra mestom gde se organizuje boravak u prirodi, bilo da se posetioci odluče na laganu šetnju pešačkim stazama ili boravak u prirodi uz gozbu koju pripremaju u parku.


Popularna izletišta na Fruškoj gori kao što su Stražilovo, Letenka, Popovica, Zmajevac privlače veliki broj izletnika, te se i u narednim danima očekuje velika gužva, zato pre svega ponestite sa sobom dobro raspoloženje i strpljenje.

Za ljubitelje biciklizma, u četvrtak, 2. maja, na Andrevlju startuje međunarodna etapna trka planinskih biciklista.Salaši, etno-kuće, kampovi, planinarski domovi su do sada većim delom popunjeni za prvomajske praznike, ali se sigurno može pronaći još neko mesto. Za ljubitelje vina, vinski podrumi i vinske kuće mogu biti prijatno mesto za odmor sa prijateljima.


S bačke strane Dunava, u Limanskom parku će 1. maja biti organizovan "Novosadski uranak", u vremenu od 11 do 15 časova, tokom kojeg će nastupiti sedam neafirmisanih bendova.

Kada je reč o Kameničkom parku, koji je tradicionalno mesto okupljanja izletnika u vreme ovog praznika, JKP "Gradsko zelenilo" će naplaćivati prethodno postavljena ložišta po ceni od 400 dinara, kako 1. tako i 2. maja.

Kako javljaju iz tog gradskog preduzeća, trenutno se radi na pregledu stabala i grana, pre svega zbog olujnog vetra koji je pre nekoliko dana duvao u Novom Sadu i stvorio velike probleme. Sve grane koje mogu da ugroze bezbednost posetilaca parka biće uklonjene, navode iz "Zelenila", dodajući da će i prskanje protiv krpelja posle košenja trave takođe će biti sprovedeno.Štrand, popularno kupalište Novosađana, 1. maja će započeti svoju 108. sezonu.

Dan sa porodicom, u Adrenalin parku "Zemlja čuda" na Telepu, može biti upotpunjen adrenalinskim sportskim aktivnostima uz roštilj i druženje.

Za porodice sa malom decom iz Turističke organizacije Grada preporučuju odlazak do Dino Parka, mesta gde možete provesti zabavno vreme s najmlađim članovima porodice.

Ustanove kulture poštovaće praznično radno vreme u vreme praznika.


Brojni festivali i manifestacije koji slede u maju – poput Poljoprivrednog sajma, Serbia Fashion Weeka, Planinarskog maratona na Fruškoj gori, Kupa Grada Novog Sada u badmintonu, Fruškogorskog MTB maratona, Kubanero salsa festivala, Auto-trke "Velika nagrada Novog Sada", "Festivala ukusa – kafe, čokolade i knjige", "Čalabrc festa", manifestacije "Muzeji za 10", Sterijinog pozorja i mnogih drugih – upotpuniće doživljaj prijatnog boravka u Novom Sadu.


Više informacija možete pronaći na sajtu Turističke organizacije Grada Novog Sada.

Za vreme praznika, Turistički info centar Turističke organizacije Grada Novog Sada u Jevrejskoj ulici broj 10 će raditi 30. aprila  i 3. maja od 9 do 17 časova.

Oceni vest:
4
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Добросав is not dead

  pre 681 dan i 22 sata

  Вид, Милоше, српске дјеце из српскога НОВОГА САДА како се не стиде свог поријекла и своје заставе. Угледај се на њих!

  Oceni komentar:
  2
  1