Kulinari s PMF-a doneli pet medalja iz Istanbula

Kulinari s PMF-a doneli pet medalja iz Istanbula

Novosadski kuvari briljirali u pripremanju pasti i jela od mesa.

Na 16. Internacionalnom skupu gastronomije u Istanbulu okupilo se 2.100 takmičara iz 30 država, koji su se takmičili u 75 kategorija. 

Zahvaljujući Prirodno-matematičkom fakultetu, Departmanu za geografiju turizam i hotelijersvo i Pokrajinskom sekretarijatu za visoko obrazovanje i naučno istraživačku delatnost, delegacija studenata i nastavnika PMF-a je učestvovala i na ovom prestižnom međunarodnom takmičenju, te opet ostvarila zapažene rezultate – dve zlatne i tri srebrne medalje, kaže se u saopštenju dekana tog fakulteta.


Marko Aćimović
i Maja Banjac su u katerogiji "pasta/juniori" osvojili zlatne medalje, Goran Radivojević je u istoj kategoriji osvojio srebrnu medalju, kao i Maja Šimunovački i Miloš Kuzmanović u kategoriji "jelo od mesa/seniori".

Pokrovitelji takmičenja su bili Gastronomska federacija Turske i Svetska kulinarska asocijacija  (WACS), a za četiri dana manifestaciju je posetilo preko 30.000 ljudi. Sudije su bile profesionalci, kuvari iz celog sveta – iz Japana, Koreje, Italije, Slovenije, Nemačke, Kine, Poljske, Češke, Makedonije, Pakistana, Malte, Srbije, Bosne i Hercegovine, Mongolije... 

Oceni vest:
1
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan