Kulturna stanica "Eđšeg" slavi prvi rođendan u subotu i nedelju

Kulturna stanica "Eđšeg" slavi prvi rođendan u subotu i nedelju

Uz zanimljive programe za decu i odrasle 7. i 8. septembra na adresi Antona Čehova 4, kulturna stanica "Eđšeg" će proslaviti rođendan.

Na mestu stare streljane 2018. godine otvorena je savremena kulturna stanica "Eđšeg", sa idejom sa kojom se grade sve kulturne stanice, a to je očuvanje arhitektonskog kulturnog nasleđa, decentralizacija kulture i aktiviranje lokalne zajednice, u ovom slučaju na Grbavici.

Programi su dobrim delom bili namenjeni i najmlađim sugrađanima radi edukacije i kvalitetnog korišćenja slobodnog vremena, a u najvećoj meri, čak 80%, činili su programi podrške vaninstitucionalnoj sceni.

Subota

Prvog dana proslave, 7. septembra program koji se realizuje u saradnji sa Dečijim kulturnim centrom počinje već u 10 časova, a prvi će biti polusatni magični šou "Volare". Odmah zatim počinje kreativna radionica "Šašavi zec iz šešira", dok oko 11.15 posetioce očekuje interaktivni performans "Ko se šunja iza žbunja".

Popodnevni deo programa u subotu kreće u 17 časova za kada je zakazan Popodnevni žur, a kruna prvog dana rođendana biće predstava za decu "Kuva se kuva“ Kreativnog studija Čarolija, koja počinje u 19 sati.

Nedelja

U nedelju, program će biti samo u popodnevnim satima, a u fokusu će najpre biti promocija hip-hopa kao subkulture, kao i igranka.

16 sati počinje Street art performans. Za dobru muziku i atmosferu pobrinuće se ekipa iz udruženja Streetwise, dok su crtači grafita pozvani da svojim delom ulepšaju okruženje kulturne stanice, zajedno sa gostom iz Slovačke, street art umetnikom Jurajem Djurišom.  

Proslava rođendana biće završena u duhu prošlih vremena, pa će tako u 19.30 krenuti zagrevanje uz najveće hitove ’60. godina, da bi u 20.21 nastupili VIS Limunada, beogradski sastav koji vraća atmosferu i šarm nekadašnjih igranki.

 

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan