Kulturni centar Novog Sada ponovo organizuje pozorišne radionice za mlade

Kulturni centar Novog Sada ponovo organizuje pozorišne radionice za mlade

Ovog puta tema radionica je "Kako nastaje pozorišna predstava".

Cilj radionica je upoznavanje polaznika sa samim procesom nastanka jedne pozorišne predstave, pozorišnim radnicima i terminologijom. Kroz rad na tekstu, mladi će imati priliku da se upoznaju s osnovama dramskog teksta, žanrovima i pravilima po kojima on funkcioniše, kao i sa zanimanjima radnika koji rade u pozorištu, ulogom reditelja, dramaturga, tehničkom podrškom i slično. Ideja je da se nakon zamišljenih sedam radionica učesnici osposobe da samostalno izvedu predstavu prema tekstu na kom su radili.

Radionice će se održavati u prostorijama Kulturnog centra Novog Sada (Katolička porta 5), a namenjene su mladima uzrasta od 16 do 20 godina. Radionice počinju 16. oktobra, održavaće se subotom u terminu od 14 do 16 časova i trajaće do 28. novembra.

Prijave su u toku i možete se prijaviti slanjem imejla sa svojim podacima (ime, prezime, datum rođenja i kontakt telefon) na imejl .

Na radionicama će se poštovati sve preventivne mere propisane od strane Kriznog štaba i Vlade Republike Srbije. Svi prisutni su u obavezi da nose masku i drže propisanu fizičku distancu u toku trajanja radionica, a na ulazu će se vršiti merenje temperature i dezinfekcija ruku.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan