Kumanovo uskoro novi grad pobratim Novog Sada

Kumanovo uskoro novi grad pobratim Novog Sada

Predsednik Skupštine Grada Novog Sada Zdravko Jelušić i gradonačelnik Kumanova Maksim Dimitrievski potpisali su u subotu 10. novembra Pismo o namerama, koje je prvi korak ka bratimljenju dva grada.

Svečanosti u Kumanovu prisutvovale su i ambasadorka Republike Srbije u Makedoniji Dušanka Divjak-Tomić, kao i predsedica Skupštine Opštine Kumanovo Atina Murgasanska.

Ovo je nastavak i logična posledica kontakata i aktivnosti na polju kulture, sporta i ekonomije između Novog Sada i Kumanova – poručio je po potpisivanju predsednik novosadskog parlamenta Zdravko Jelušić.

Gradonačelnik Kumanova Maksim Dimitrievski ocenio je da je čin potpisivanja Pisma o namerama samo ogledalo onoga što veže dva grada.

Želim da ovaj svečani čin bude zalog za budućnost kada su odnosi dva grada u pitanju – kazao je Dimitrievski.

Ambasadorka Republike Srbije u Makedoniji naglasila je da je potpisivanja Pisma o namerama između Novog Sada i Kumanova još jedan potvrda prijateljstva dva naroda, navedeno je u saopštenju.

Predsednik Skupštine Grada Novog Sada boravi u dvodnevnoj poseti Kumanovu, gde će se sastati sa zvaničnicima ovog makedonskog grada.

Gradovi pobratimi Novog Sada su: Modena, Čangčun, Dortmund, Norič, Atinska Opština Ilioupoli, Budva, Temišvar,  Nižnji Novgorod, Pečuj, Gomelj i Toluka. Sa nekoliko gradova Novi Sad ima potpisane sporazume o saradnji, a njihova lista može se pronaći na sajtu Skupštine Grada Novog Sada.

Oceni vest:
2
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan