Kupovina povlašćene stanarske parking karte od sad moguća i onlajn

Kupovina povlašćene stanarske parking karte od sad moguća i onlajn

Cena, pak, ostaje ista.

JKP "Parking servis" Novi Sad je uvelo novu uslugu kupovine elektronske povlašćene stanarske parking karte. Stanari koji ispunjavaju uslove za dobijanje mesečne povlašćene parking karte sada imaju mogućnost da je dobiju i produže, bez dolaska u prostorije "Parking servisa".

– Želimo da omogućimo našim korisnicima da usluge podnošenja zahteva i sve obaveze plaćanja regulišu iz udobnosti svog doma ili kancelarije. Cene parking karte ostaju iste, te će se i dalje kupovati po povlašćenoj ceni od 130 dinara na mesečnom nivou – navode u tom gradskom preduzeću.

Portalu ePPK korisnici mogu pristupiti preko zvanične veb prezentacije "Parking servisa", gde se nalazi i uputstvo o postupku dobijanja, odnosno produženja elektronske parking karte.

– "Parking servis" ide u korak sa vremenom i novim tehnologijama. Do elektronske parking karte građani mogu da dođu tako što se najpre registruju na portalu ePPK, koji se nalazi u u odeljku povlašćene i pretplatne parking karte, a potom popune zahtev. Ukoliko ispunjavaju neophodne uslove dobiće potvrdu da je zahtev odobren, kao i predračun za tražene usluge koji mogu platiti onlajn ili fizički u pošti ili banci – kaže se u saopštenju. 

Po evidentiranju uplate, podnosilac zahteva dobija imejl da je parking karta aktivna, kao i podatke o periodu važenja i spisak ulica u kojima je karta validna. Povlašćena karta se aktivira najranije trećeg dana od dana kreiranja zahteva i plaćanja, a izdaje se na vremenski period od najmanje mesec dana i najviše 12 meseci, navode u "Parking servisu".

Oceni vest:
1
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Milivoje

  pre 1159 dana i 10 sati

  Interesuje me zašto stanarsku kartu ne možemo kupiti na Registarski broj kola a ne na ime korisnika? Auto mi je registrovan na firmu koja se nalazi u drugom kraju grada gde imam besplatan parking ali kao prijavljen stanodavac na adresi ne mogu da kupim kartu gde stanujem. Smatram da bi se kupovina karata povećala i bilo isplatljivije:)

  Oceni komentar:
  0
  0
 • Vanja

  pre 1157 dana i 45 minuta

  U zoni naplate više ni gosti neće da nam dođu. Zašto se ne proširi zona dnevne naplate? Mi što stanujemo oko MUP-a i socijalnog imamo zaista mnogo problema sa parking-mestima.

  Oceni komentar:
  0
  2