KVANTAŠKA PIJACA: Ponuda bogata, a kupaca malo

KVANTAŠKA PIJACA: Ponuda bogata, a kupaca malo

Cene prehrambenih proizvoda, voća, povrća i hemije na novosadskoj Kvantaškoj pijaci znatno su povoljnije nego u marketima, a raznovrsna ponuda pruža mogućnost da se na jednom mestu pronađe sve što je potrebno za domaćinstvo.

Prema rečima trgovaca, bogata ponuda ipak nije dovoljna da privuče kupce. Veću prodaju očekuju u prazničnom i u letnjem periodu, dok sad prosto nije sezona i uglavnom dolaze stare mušterije, naviknute na svoje prodavce i njihov kvalitet robe.

Voće i povrće se kupuje na veliko, stoga su i cene pristupačnije nego u radnjama. Cena kilograma jabuka kreće se od 25 do 35 dinara, dok u radnji ona iznosi i do 80 dinara. Obilazeći tezge, naići ćete na akcijske cene paradajza, tri kilograma za 100 dinara ili kilogram paprike babure za 80 dinara, što je i do pet puta niže nego u marketima, gde kilogram ove paprike dostiže 349 dinara. Konzerva sardine košta 50 dinara, dok se cena tunjevine kreće od 80 do 90 dinara, u zavisnosti od kvaliteta.

Hemija za domaćinstvo je znatno jeftinija, tako da se cene dezodoransa kreću od 150 do 200 dinara, 10 kilograma praška košta 950 dinara, tečnost za ruke 60 dinara, a 20 rolni toalet papira 150 dinara. Kilogram domaće testenine za 100 dinara, livadski med za 250, 800 grama nutele za 480 dinara samo su neki od razloga zbog kojih vredi posetiti Kvantašku pijacu.

Oceni vest:
6
3

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • md

  pre 1819 dana i 7 sati

  Na kvantašu ne kupujem jer 90 % voća i povrća stiže isa juga srbije. Uglavnom su to preprodavci iz niša, leskovca i drugih grdova u južne srbije. Sav taj novac odlazi na jug, bez poreza, bez ikakvih evidencija da je ikada bio u novom sadu i vojvodini, a ovde je zarađen.
  Pitanje: Da li se može naći krsturska paprika na pijaci u Leskovcu ili Nišu?

  Zato kupujem na tezgama na futoškoj i ribljoj i to od ljudi koji uzgjajaju povrće i voće kod nas pa prodaju, a zatim taj novac troše u novom sadu ili kod svojih kuća u čurugu, futogu, kovilju, čeneju... maad je sve više običnih preprodavaca i na malnjim pijacama, ali brzo se oni skontaju i lako izbegnu

  Drugo, što se hemije tiče, oduzmite pdv i marže od cena u radnjama i dobićete cene na kvantašu... pa onda bolje platiti u radnji 20% više, ali onda znaš da si uradio nešto za Srbiju, jer odatle idu penzije, zdravstvo, vojksa, policija itd... Mahom je to roba iz mađarske, nemačke itd... pa što da pomažem ekonomiju tih držaava?

  E sada vi meni recite, kako može mađarski ili nemački sir da bude bolji od iriškog ili pivničkog? kako može pile. ćurka, ili kobasica iz inostranstva da bude bolja od one iz bačkog petrovca ili bilo koje sremske, bez obzira koliko koštala?

  Oceni komentar:
  19
  5
 • Marko

  pre 1818 dana i 19 sati

  @md
  Sve o čemu Vi pričate regulišu "prirodni" zakoni tržišta...
  I taj jug Srbije je kao Vojvodina deo ove države, a to što se krsturska parprika ne nalazi u Nišu ili Leskovcu na pijaci je upravo zbog zakona ponude i tražnje. Njihova paprika je prihvatljive cene i kvaliteta i stoga nema potrebe za vojvođanskom paparikom, a sa druge strane vojvođanska paprika je skuplja, pa na teritoriji iste dobro prolazi ona sa juga naše zemlje. Apsolutno nema razloga za odvajanjem teritorija! Imajmo malo poštovanja!
  A taj pdv gde ide, to baš i ne znamo... jedini razlog zbog kojeg bih ja izbegavao je neproverenost robe, mada sa našom inspekcijom, dovodi se u pitanje i kvalitet one iz marketa...

  Oceni komentar:
  0
  13