Lančana reakcija: Novi Sad će uskoro dobiti novi mural

Lančana reakcija: Novi Sad će uskoro dobiti novi mural

Novi Sad bi krajem maja ili početkom juna trebalo da dobije novi mural, a udruženje građana "Lančana reakcija" organizuje benefit žurke kako bi se prikupio novac za njegovo oslikavanje.

Prva žurka zakazana je za četvrtak, 4. maj, u klubu "Suburbia 021" u Kineskoj četvrti, kada će nastupiti "Still underground", "Drop sensei", "Kardež" i "Bobadu". Karte, po ceni od 200 dinara pre 23h i 300 dinara nakon tog vremena, kupovaće se na ulazu u klub.

Opširnije informacije o ovom događaju možete videti OVDE.

U petak, 12. maja, na istom mestu održaće se drugi benefit event - koncert, na kojem će nastupiti "Lazarath", "Mighty dogs", "CPR" i "Multietnička atrakcija".

- Mural će biti izveden u maju mesecu ove godine na fasadi zgrade na Adamovićevom naselju. Kao prvi u nizu murala, to će biti pointer koji će ukazivati na sve dalje akcije "Lančane reakcije" koje su uveliko u pripremi, a koje podrazumevaju slobodu stvaralaštva, kreativnost, zajedništvo, individualnost i ljubav prema sredini u kojoj živimo. Takodje želimo da podignemo svest naših sugradjana o značaju urbanog likovnog izraza kao legitimnog i opšteprihvaćenog vida komunikacije svuda u svetu. Podršku za izradu murala dobili smo i od gradske uprave za kulturu grada Novog Sada, koji će donirati deo sredstava za iznajmljivanje cherry picker-a, tj vozila sa zglobnom dizalicom koja nam je neophodna za oslikavanje fasade. Stoga smo zahvalni ljudima iz gradskog odbora za kulturu što su imali dovoljno sluha i razumevanja za našu inicijativu, te se nadamo da ćemo i ubuduće imati njihovu nesebičnu podršku - navodi se u saopštenju ovog udruženja.

Oceni vest:
2
2

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan