Lančana reakcija: Novi Sad će uskoro dobiti novi mural

Lančana reakcija: Novi Sad će uskoro dobiti novi mural

Novi Sad bi krajem maja ili početkom juna trebalo da dobije novi mural, a udruženje građana "Lančana reakcija" organizuje benefit žurke kako bi se prikupio novac za njegovo oslikavanje.

Prva žurka zakazana je za četvrtak, 4. maj, u klubu "Suburbia 021" u Kineskoj četvrti, kada će nastupiti "Still underground", "Drop sensei", "Kardež" i "Bobadu". Karte, po ceni od 200 dinara pre 23h i 300 dinara nakon tog vremena, kupovaće se na ulazu u klub.

Opširnije informacije o ovom događaju možete videti OVDE.

U petak, 12. maja, na istom mestu održaće se drugi benefit event - koncert, na kojem će nastupiti "Lazarath", "Mighty dogs", "CPR" i "Multietnička atrakcija".

- Mural će biti izveden u maju mesecu ove godine na fasadi zgrade na Adamovićevom naselju. Kao prvi u nizu murala, to će biti pointer koji će ukazivati na sve dalje akcije "Lančane reakcije" koje su uveliko u pripremi, a koje podrazumevaju slobodu stvaralaštva, kreativnost, zajedništvo, individualnost i ljubav prema sredini u kojoj živimo. Takodje želimo da podignemo svest naših sugradjana o značaju urbanog likovnog izraza kao legitimnog i opšteprihvaćenog vida komunikacije svuda u svetu. Podršku za izradu murala dobili smo i od gradske uprave za kulturu grada Novog Sada, koji će donirati deo sredstava za iznajmljivanje cherry picker-a, tj vozila sa zglobnom dizalicom koja nam je neophodna za oslikavanje fasade. Stoga smo zahvalni ljudima iz gradskog odbora za kulturu što su imali dovoljno sluha i razumevanja za našu inicijativu, te se nadamo da ćemo i ubuduće imati njihovu nesebičnu podršku - navodi se u saopštenju ovog udruženja.

Oceni vest:
2
1

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

Miloš Vučević EPS gradsko groblje jkp lisje horoskop almaško groblje betanija servisne informacije novi sad raspored sahrana i ispraćaja matična knjiga rođenih RHMZ centralno groblje u Futogu štrand havarija na vodovodu novorođenčad bebe bez struje porodilište isključenja struje dunav radosne vesti novosadsko porodilište vremenska prognoza novi sad horoskopski znaci novosađani bez vode servisne informacije sahrane raspored sahrana novi sad elektrovojvodina