"LAVOVI 07" NA DIF-U: Korektivna gimnastika, odbojka, košarka, fudbal, obuka neplivača...

"LAVOVI 07" NA DIF-U: Korektivna gimnastika, odbojka, košarka, fudbal, obuka neplivača...

Ovo je 20. godina kako radi sportski klub "Champ 07", prepoznat u našem gradu kao pozitivna sredina u kojoj deca uče, zabavljaju se i osećaju sigurno i pri tome usvajaju razne sportske veštine. Predstavljamo vam kakve sve benefite dobija vaše dete trenirajući u ovom klubu!

U okviru kluba, deca mogu trenirati odbojku, košarku, plivanje, fudbal i razvojnu gimnastiku. "Lavovi" i "Lavice", kako ih iz milja zovu, treniraju u velikim salama novosadskog DIF-a, gde imaju najbolje uslove za bavljenje sportskim aktivnostima. Svi treneri su visokoobrazovani, uz velik broj magistara i doktora nauka. Ipak, najvažnije je što sve to čine uz osmeh i sa radošću, razvijajući ljubav prema sportu i zdravom načinu života.


KOREKTIVNA GIMNASTIKA KAO PRIPREMA ZA SPORT

Pravilan rast i razvoj deteta uslovljen je i adekvatnom fizičkom aktivnošću. Korektivna gimnastika predstavlja odličnu preventivu za eventualne buduće koštano-mišićne deformacije.

Treninzi u ovom klubu su pravilno dozirani i stručno vođeni, sve se radi pod nadzorom trenera, a tokom prvih nedelja dete se pregleda 3D skenerom, kako bi se utvrdili eventualni deformiteti (kifoza, skolioza, ravna stopala...), na osnovu čega se formiraju grupe.


U korektivnoj gimnastici postoje tri uzrasne kategorije: od 3 do 5, od 5 do 7 i od 7 do 9 godina, a treninzi su tri puta nedeljno, u sali koja je vhunski opremljena.

Najmlađi imaju prilike da rade vežbe za razvoj celokupne mišićne muskulature, rešavaju motoričke zadatke različite složenosti i dobro se zabave, jer sve podseća na igru u parku.


U najstarijoj kategoriji, deca se pripremaju za individualne sportove. Treneri prate antropološke karakteristike, motoričke sposobnosti i afinitete svakog deteta, te daju preporuke za određeni sport.

Korišćenjem velikog broja sprava i rekvizita, kroz igru i druženje, deca će razvijati svoje psihofizičke osobine (spretnost, koordinacija, hrabrost), jačati muskulaturu i time obezbediti pravilan rast i razvoj.


Interesantno je da u poslednjem delu svakog treninga deca prolaze kroz sve sportove: košarku, rukomet, fudbal, džudo, karate, kuglanje, streličarstvo...

Bitno je naglasiti i to da deca koja treniraju korektivnu gimnastiku dobijaju beneficiranu cenu za školu plivanja, koja se održava vikendom na bazenu Spens-a.


JEDNA OD NAJPREPOZNATLJIVIJIH ŠKOLA ODBOJKE U NS

Godinama unazad, "Champ 07" je razvio generacije talentovanih odbojkašica i odbojkaša i za nju vlada ubedljivo najveće interesovanje. Škola odbojke je za oba pola, ali, budući da je ovo omiljeni sport devojčica školskog uzrasta, one dominiraju. Sa decom radi sedam vrhunskih trenera, u velikoj sali DIF-a.

Odbojka takođe ima pozitivan uticaj na pravilan rast i razvoj, čime se lako postiže dobra forma i održava dobra telesna građa.


DODATNE BENEFICIJE

Važno je naglasiti i to da, osim članarine, roditelji nemaju dodatnih troškova, niti su u obavezi da kupuju sportsku opremu.


Klub brine o zdravlju dece, te organizuju sportske lekarske preglede svake godine u samom klubu.

Članovi se druže i putuju, pa tokom raspusta klub organizuje zimski ski kamp i letnji sportski kamp na planini.


DRUŠTVENO-KORISNE AKTIVNOSTI KLUBA

Klub je odvojio donacije i renovirao sale za fizičko u dve škole u gradu. Svake godine se, na posebnoj svečanosti na SPENS-u, dodeljuju plakete za najboljeg sportistu iz svih sportova i svih uzrasnih grupa, ali i za najbolje trenere, kao i najhumanijoj organizaciji u gradu. Ova manifestacija ujedno ima i humanitarni karakter, jer se skupljaju donacije za one kojima je najpotrebnije.


Pored sportskog duha, kroz klub se promoviše i moral, etika i empatija, pa veliki broj dece trenira i gratis, ukoliko se utvrdi da su materijalne mogućnosti roditelja nedovoljne, jer je cilj kluba da što više dece ima mogućnost da se bavi sportom.

Ukoliko vas zanima da vaše dete bude u ekipi "Lavova", više informacija možete pogledati na sajtuFejsbuk stranici i Instagram profilu kluba.

Oceni vest:
20
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • milenko

  pre 226 dana i 3 sata

  Bravo,bravo,tako,tako !!!

  Oceni komentar:
  0
  5