Lažni izveštaj za kompromitaciju MZ Liman – građani uplašeni od dalje eskalacije incidenata

Lažni izveštaj za kompromitaciju MZ Liman – građani uplašeni od dalje eskalacije incidenata

Flajeri sa lažnim izveštajem sa neodržanog Saveta mesne zajednice "Liman", osvanuli su na parkiranim automobilima na Limanu 1 u utorak. Na lecima su stajale neistinite informacije da nezavisni članovi tog tela daju podršku srpskoj opoziciji i osobi koja je nedavno demolirala prostorije SNS u Novom Sadu.

Da su ovo lažne informacije potvrđeno je na današnjoj sednici Saveta mesne zajednice “Liman”  (Drage Spasić 1) koja je održana u 18 sati. Savet je jednoglasno usvojio demanti tih flajera i naveo da oni sa njima nemaju veze.

"Deljenje ovakvog materijala vidimo kao još jedan od pritisaka na rad našeg Saveta, a koji se nadovezuje na sve prethodne i kao ugrožavanje prava na samostalno delovanje i odlučivanje u okviru mesne samouprave. Jezik kojim je napisan lažni izveštaj govori u prilog o nezdravoj političkoj atmosferi u gradu i o malicioznosti onih koji su ga sastavili i pisali", stoji u demantiju.

Apelovano je na nadležne institucije  da otkriju i procesuiraju počinioce jer se smatra da u neovlašćenoj zloupotrebi službenog zaglavlja i širenju lažnih vesti, postoje elementi krivičnog dela.


Takođe je izdato saopštenje, usvojeno većinom glasova, povodom bušenja guma na automobilu člana Saveta MZ "Liman", Vladimira Ilića.

"Ne možemo preći preko činjenice, da Saveti mesnih zajednica u kojima većinu čine nestranački i samoorganizovani građani, trpe velike pritiske još od predizbornog perioda. Oni se ogledaju u vandalskom oštećivanju zajedničke imovine, iscrtavanju trobojki na fasadama zgrada na Limanima, organizovanju šetnje mladih u pratnji maskiranih lica i lažnom optuživanju gradskog odbornika SNS da mu je uskraćeno pravo na korišćenje prostorija mesne zajednice. A sada i napadom na ličnu imovinu jednog od članova Saveta”, stoji u saopštenju Saveta mesne zajednice “Liman”.

Na kraju zamoljene su sve relevantne institucije, od gradonačelnika, zaštitnika građana i svih ostalih, da osude nasilje i ne dozvole njegovu eskalaciju.

U flajerima sa lažnim izveštajem, koji su kvalitetno odštampani na sjajnom papiru, stajale su dezinformacije da Savet MZ “Liman” jednoglasno podržava politiku Borislava Novakovića, Bojana Pajtića, Dragana Đilasa i Vuka Jeremića.


Iako su sednice Saveta otvorene za javnost, nekoliko članova je negodovalo što su prisutni novinari snimali sastanak tonski, kamerama i što su fotografisali.

Da podsetimo, u junu su održani izbori  za članove Saveta novosadskih mesnih zajednica na kojoj je Srpska napredna stranka pobedila u 39 od 42 mesne zajednice. Nezavisni kandidati su uspeli da osvoje većinu u MZ "Liman 1”, “Liman 3" i "Ivo Andrić".

Od jeseni incidenti na Limanima su sve učestaliji. Početkom septembra nekoliko stotina mladih održalo je protestnu šetnju noseći zastavu sa likom predsednika Aleksandra Vučića, kao i transparent na kojem je pisalo "Unija mladih Novog Sada". Ubrzo su i fasade mnogih zgrada preko noći išarane u boje srpske zastave. Svaki pokušaj njihovog uklanjanja bio je bezuspešan. Gradonačelnik Miloš Vučević je po tom pitanju izjavio da je zabrinut jer određenom broju građana evidentno smeta zastava Srbije i time indirektno priznao da najverovatnije SNS stoji iza akcije farbanja.

Krajem septembra članu Saveta, Vladimiru Iliću, su isečene gume na parkingu tokom noći. On je taj incident na sednici Saveta doveo u vezu sa svojim angažmanom u mesnoj zajednici.

Poznavaoci političkih prilika kao i deo javnosti, dešavanja na Limanu vide kao deo političke borbe Srpske napredne stranke koja je nezadovoljna gubitkom gore pomenutih mesnih zajednica.

U prilog tome govori i činjenica, da je jedan od novosadskih prorežimskih portala, izvestio o poslednjem dešavanju na Limanu u kontekstu da su nezavisni članovi MZ Liman prevarili građane i dali podršku opoziciji.

Nakon večerašnje sednice nekoliko građana je ispred prostorija MZ "Liman" iznelo novinarima bojazan od novih incidenata. Zapitali su se šta ih još očekuje zbog nadolazećih republičkih izbora, ako se ovakve stvari dešavaju u mesnim zajednicama.

Oceni vest:
21
2

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Miloš

  pre 264 dana i 5 sati

  Naprednjački fašizam. Neophodan je novi 5 oktobar, da se stvari privedu kraju.

  Oceni komentar:
  5
  33
 • Samo toliko

  pre 263 dana i 22 sata

  Mi Limanci smo oduvek bili pristalice izreke: "Ko traži đavola na Limanu - naći će ga!"

  Oceni komentar:
  4
  36
 • Dača

  pre 263 dana i 20 sati

  Prvo, bolje koristite srpsku reč LETAK umesto anglicizma.
  Drugo, šta su oni u MZ umislili kad traže od novinara da ugase kamere i prestanu da snimaju, je l' to njihova prćija? Hoće kao promene, demokratija, narod se pita, ovo ono, a ovamo su gori od prethodnika.

  Oceni komentar:
  31
  9
 • Bjanka

  pre 263 dana i 19 sati

  "noseći zastavu sa likom predsednika Aleksandra Vučića". Najgluplja stvar je obožavati i veličati ili idealizovati političko lice. Razumem da je neko zaluđen umetnikom, naučnikom, ili nekom osobom koja je učinila nešto veliko za čovečanstvo, čak razumem i idolizaciju pevača ili glumaca. Ali političari? Forsiraju nas da "obožavamo" političara, čak se forsira veštački građanski rat da bi se dotična stranka dovela na vlast. ISkreno rečeno, radije bih obožavala i idolizovala svoju mačku nego nekog političara. Pogotovo one koji seku i uništavaju zelenilo, uništavaju vazdu, vodu i prirodu sopstvene države i zbog vlasti guraju građane u građanski rat. Sram vas bilo! Ne možete da dobijete izbore pošteno?

  Oceni komentar:
  1
  26
 • Miloš

  pre 263 dana i 18 sati

  Dačo kakav je danas sendvič? Buđav?

  Oceni komentar:
  2
  17
 • Leona

  pre 263 dana i 16 sati

  Drugo nije ni bilo za očekivati jer odavno je postalo sve dozvoljeno. Makijaveli trlja ruke.
  Nema nevinih!

  Oceni komentar:
  1
  10
 • Metodi rada

  pre 263 dana i 16 sati

  Bilo bi mnogo jednostavnije da su ih sve u viđenijim crnim novinama optužili da su silovatelji, pedofili, zlostavljači žena ili zlostavljači životinja.
  Jer, to je metod svetskih vlasti za neposlušne.
  Proveren, tim redom po težini optužbi.
  Pa ti posle dokaži da nisi, a i mediji i sud u njihovim rukama.

  Oceni komentar:
  1
  13