Ledena šuma: Novogodišnja čarolija u Novom Sadu

Ledena šuma: Novogodišnja čarolija u Novom Sadu

16. decembra 2016. godine u srcu Novog Sada, u Dunavskom parku, uz veličanstven program, biće zvanično otvorena prva zimska manifestacija - Ledena Šuma.

Manifestacija Ledena Šuma predstavlja spoj kulture i sporta, razonode i izazova, spoj generacija. Svakodnevni kulturno-umetničko-zabavni program biće upotpunjen veličanstvenim klizalištem koje će po prvi put biti viđeno u našoj zemlji.

Puna dva meseca ova manifestacija biće centar zimskih prazničnih dešavanja i pružiće novosađanima i svim dobrodošlim posetiocima nesvakidašnji užitak u rekreativnom klizanju i kulturno-umetničkom programu.

1.200 m2 ledene površine, klizanje na zatvorenom klizalištu i uživanje u čaroliji parka na ledenoj stazi koja okružuje jezero, daju potpuno novu dimenziju ovom zimskom sportu.

Klizači ali i oni koji nisu vični ovoj disciplini, uživaće u prelepom ambijentu Dunavskog parka koji će biti otvoren i prohodan za sve one koji požele da zavire u ovu bajku.

Ulaz u park se neće naplaćivati dok će ulaz na ledenu površinu biti tarifiran po povoljnoj ceni. U prepodnevnoj smeni namenjenoj isključivo deci, klizanje će biti besplatno uz stručni nadzor instruktora klizanja. Na natrkivenoj, popločanoj platformi uz sam rub klizališta posetioci svih generacija uživaće u svakodnevnim nastupima muzičkih sastava, DJ-eva, pozorišnih trupa i animatora a moćiće da uzmu učešće i u kreativnim i edukativnim radionicama. U najlepšoj saletli, svim ljubiteljima klasične muzike predstaviće se novosadski virtuozi.

Mirisi zimskih delikatesa i savršeni ručni radovi naših sugrađana privućiće veliki broj posetilaca u Dunavski park i oživeti ovu zimi usnulu oazu.

Uz podršku grada Novog Sada, kompanije Soko Štark i drugih privatnih sektora, zima u Novom Sadu će ove godine dobiti potpuno novo značenje.

Organizacija manifestacije Ledena Šuma pod okriljem je Udruženja Kvart Medija koje iza sebe ima niz realizovanih projekata čiji je cilj bio edukacija gađana kao i vraćanje zaboravljenih kulturno-umetničkih sadržaja ciljnim grupama. Kvart medija je prepoznala festivalski potencijal grada Novog Sada i u zimskim danima i na taj način upotpunila turističku i manifestacijsku ponudu grada tokom cele godine.

Čekamo vas na ledu!

Oceni vest:
3
2

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan