Ledeno jutro: U celoj Srbiji debeli minus

Ledeno jutro: U celoj Srbiji debeli minus

Ledeni dani, koji se prognoziraju najmanje do četvrtka u našoj zemlji, učinili su da se čitava Srbija i jutros probudi u debelom minusu, mnogo "debljem" od onog juče.

Srbija ne pamti temperature ispod nule za najveći hrišćanski praznik Božić, sa kakvim je jutros osvanula naša zemlja. Najniža temperatura beleži se na Kopaoniku -24, a najviša u Beogradu, Požegi,  Kraljevu i Kruševcu, tek 12 stepeni ispod nule. Dobra vest je da će temperature tokom dana postepeno rasti, te da bi maksimalna dnevna trebalo da se popne do pet stepeni ispod nule.

S obzirom na to da je Božić, kada su svi predani iću i piću u svojim toplim domovima, nadamo se da heroji iz Žandarmerije i Sektora za vanredne situacije MUP-a danas neće imati posla, prenosi "Telegraf".

I preporuka je nadležnih da se bez preke potrebe ne izlazi iz domova i ne kreće na put a to poručuju i trenutne temperature.

Naime, u Požegi je trenutno -12, u Kraljevo, Kruševcu i Beogradu isto toliko, na Kopaoniku je kao što rekosmo -24, u Leskovcu je -13, Vranju, Novom Sadu, Somboru i Kuršumliji je 14 stepeni spod nule, a u  Zaječaru za  stepen hladnije.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan