Ledinci: Položen kamen temeljac za izgradnju fiskulturne sale

Ledinci: Položen kamen temeljac za izgradnju fiskulturne sale

Kamen temeljac za izgradnju sportsko-fiskulturne sale osnovne škole "Jovan Jovanović Zmaj" iz Sremske Kamenice - istureno odeljenje u Ledincima, položen je danas u Ledincima u neposrednoj blizini škole. Kamen temeljac položio je predsednik Narodnog pokreta "Dinara-Drina-Dunav" Tomislav Bokan, koji je istakao da na Sretenje, Dan državnosti Srbije i dan kada Pokret na čijem je čelu obeležava četvrtu godišnjicu bivstvovanja na društveno-političkoj sceni grada Novog Sada, ima čast da označi početak izgradnje fiskulturne sale u Ledincima.

- Danas ovde u podnožju Fruške gore u Ledincima želimo da molitvom i polaganjem kamena temeljca obznanimo početak radova na izgradnji sportsko-fiskulturne sale pri osnovnoj školi 'Jovan Jovanović Zmaj' - istureno odeljenje Ledinci - rekao je Bokan.

On je izrazio nadu da će izvođači radova u ugovorenom roku završiti izgradnju sportske hale čime će deca iz Ledinaca već početkom sledeće školske godine dobiti priliku da nastavu fizičkog vaspitanja pohađaju u novoj sportskoj sali.

Prema njegovim rečima, biće im omogućeni i mnogo bolji uslovi za bavljenje sportom, što će "možda učiniti da neko od mališana iz Ledinaca bude i budući srpski sportski šampion".

Bokan je naglasio da je Narodni pokret "Dinara-Drina-Dunav" svojim zalaganjem kroz organe u Gradu Novom Sadu i kroz gradsku skupštinu uspeo da izdejstvuje sredstva za izgradnju ove sale.

Sredstva opredeljena za izgradnju sportsko-fiskulturne sale u Ledincima iznose oko 65 miliona dinara.

Osnovnu školu u Ledincima pohađa 240 đaka raspoređenih u osam odeljenja od po 30 učenika.

Prema rečima Tomislava Bokana, u mesnoj zajednici Ledinci je najveći natalitet od svih mesnih zajednica na teritoriji Grada Novog Sada pa je, s obzirom na veliki broj mališana, kako je rekao, jasno koliki je značaj izgradnje sportsko-fiskulturne sale.

Oceni vest:
1
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan