Ledolomci uklanjaju ledene čepove na Dunavu

Ledolomci uklanjaju ledene čepove na Dunavu

Mađarski ledolomci su jutros u osam sati razbili ledeni čep kod izletišta Staklara, a zatim su jednim prolaskom razbili i ledenu barijeru kod mostova Bogojevo-Erdut.

Posle toga uputili su se na najkritičniju deonicu takozvanu Daljsku krivinu. Od Dalja do Borova formiran je ledeni čep dužine od petnaestak kilometara i, kako saznaje RTV, razbijanje je počelo oko 10 sati.

Zbog velikih naslaga leda brzina kretanja ledolomaca je svega dva kilometra na čas. Kada ovaj čep bude uklonjen prestaće i rast vodostaja Dunava koji je na ovoj deonici za dva dana porastao dva metra.

Domaći ledolomac "Greben" isplovio je danas iz Beograda nizvodno ka Smederevu, kako bi se zajedno sa brodom potiskivačem "Bor" u naredna tri dana probio do Tekije.

Plan je da "Greben" do kraja dana stigne do Smedereva, budući da je deonica od Beograda do tog grada kritična.

Pomoćnik ministra za vodni saobraćaj Veljko Kovačević rekao je da će na taj način u narednim danima biti "branjen i Đerdap".

- "Greben" je danas dobio naredbu da kreće od Beograda nizvodno zajedno sa brodom "Bor", a namera je da u naredna dva ili tri dana stigne do Tekije, kako bi brod "Bor" preuzeo te ledolome – rekao je Kovačević.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

novosadsko porodilište Aleksandar Vučić jkp lisje bebe isključenja struje bez vode novosađani KCV sahrane novi sad novosadska policija Isključenje struje Elektrodistribucija Novi Sad klinika za ginekologiju i akušerstvo vremenska prognoza novi sad JKP Vodovod i kanalizacija RHMZ raspored sahrana novi sad javno komunalno preduzeće vodovod i kanalizacija novorođenčad raspored sahrana i ispraćaja 27. novosadski maraton elektrovojvodina betanija bez struje isključenje vode matičar novi sad izmena režima saobraćaja servisne informacije novi sad servisne informacije jkp novosadska toplana