Legalizacija marihuane: Između potrebe i zakona

Legalizacija marihuane: Između potrebe i zakona

S obzirom da je korišćenje marihuane u medicinske svrhe u Srbiji i dalje ilegalno, oni kojima je to potrebno iz medicinskih razloga, sada su rastrzani između potrebe i zakona.

Kako "Mondo" prenosi, primenu i registrovanje marihuane kao leka morala bi da podrži stručna javnost, koja je po pitanju legalizacije marihuane u medicinske svrhe još podeljena ili se ne izjašnjava.

Dok jedni tvrde da su negativne posledice korišćenja brojne i da se mogu ispoljiti u vidu oštećenja memorije i nedostatka motivacije, kao i u poremećaju rada srca, oni koji su koristili kanabisovo ulje u terapijske svrhe naglašavaju da im je pomoglo, donelo veliko olakšanje u životu i ublažilo bolove.

Među njima je i predsednik udruženja "Lek lekalizuj" Saša Kolondžija iz sela Voganj kod Rume, koji već 19 godina koristi marihuanu zbog zdravstvenih problema.

Kaže da nema ništa protiv lekara i medicine, ali smatra da bi pacijenti trebalo da imaju pravo da izbaberu način lečenja.

Poručuje da je cilj legalizacije kanabisa isključivo u medicinske svrhe, te da je svestan da ima i onih koji bi da tu borbu iskoriste i zloupotrebe.

Ostatak vesti pročitajte ovde.

Oceni vest:
2
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

jkp čistoća klinika za ginekologiju i akušerstvo vremenska prognoza milorad kapor betanija Elektrodistribucija Novi Sad novorođenčad novosađani novosadsko porodilište bez vode Republički hidrometeorološki zavod bez tople vode zdravlje bebe jkp novosadska toplana isključenje vode telep Miroslav Antić elektrovojvodina petrovaradinska tvrđava bez struje Isključenje struje bez grejanja klisa JKP Vodovod i kanalizacija novi sad matičar isključenja struje Vreme u Novom Sadu servisne informacije novi sad