Legalizacija marihuane: Između potrebe i zakona

Legalizacija marihuane: Između potrebe i zakona

S obzirom da je korišćenje marihuane u medicinske svrhe u Srbiji i dalje ilegalno, oni kojima je to potrebno iz medicinskih razloga, sada su rastrzani između potrebe i zakona.

Kako "Mondo" prenosi, primenu i registrovanje marihuane kao leka morala bi da podrži stručna javnost, koja je po pitanju legalizacije marihuane u medicinske svrhe još podeljena ili se ne izjašnjava.

Dok jedni tvrde da su negativne posledice korišćenja brojne i da se mogu ispoljiti u vidu oštećenja memorije i nedostatka motivacije, kao i u poremećaju rada srca, oni koji su koristili kanabisovo ulje u terapijske svrhe naglašavaju da im je pomoglo, donelo veliko olakšanje u životu i ublažilo bolove.

Među njima je i predsednik udruženja "Lek lekalizuj" Saša Kolondžija iz sela Voganj kod Rume, koji već 19 godina koristi marihuanu zbog zdravstvenih problema.

Kaže da nema ništa protiv lekara i medicine, ali smatra da bi pacijenti trebalo da imaju pravo da izbaberu način lečenja.

Poručuje da je cilj legalizacije kanabisa isključivo u medicinske svrhe, te da je svestan da ima i onih koji bi da tu borbu iskoriste i zloupotrebe.

Ostatak vesti pročitajte ovde.

Oceni vest:
3
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan