Legalizacija marihuane: Između potrebe i zakona

Legalizacija marihuane: Između potrebe i zakona

S obzirom da je korišćenje marihuane u medicinske svrhe u Srbiji i dalje ilegalno, oni kojima je to potrebno iz medicinskih razloga, sada su rastrzani između potrebe i zakona.

Kako "Mondo" prenosi, primenu i registrovanje marihuane kao leka morala bi da podrži stručna javnost, koja je po pitanju legalizacije marihuane u medicinske svrhe još podeljena ili se ne izjašnjava.

Dok jedni tvrde da su negativne posledice korišćenja brojne i da se mogu ispoljiti u vidu oštećenja memorije i nedostatka motivacije, kao i u poremećaju rada srca, oni koji su koristili kanabisovo ulje u terapijske svrhe naglašavaju da im je pomoglo, donelo veliko olakšanje u životu i ublažilo bolove.

Među njima je i predsednik udruženja "Lek lekalizuj" Saša Kolondžija iz sela Voganj kod Rume, koji već 19 godina koristi marihuanu zbog zdravstvenih problema.

Kaže da nema ništa protiv lekara i medicine, ali smatra da bi pacijenti trebalo da imaju pravo da izbaberu način lečenja.

Poručuje da je cilj legalizacije kanabisa isključivo u medicinske svrhe, te da je svestan da ima i onih koji bi da tu borbu iskoriste i zloupotrebe.

Ostatak vesti pročitajte ovde.

Oceni vest:
2
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

novosađani jkp lisje skupština grada novog sada bez struje isključenja struje sahrane novi sad vremenska prognoza raspored sahrana i ispraćaja JKP Vodovod i kanalizacija pošte srbije novosadsko porodilište servisne informacije novi sad gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević isključenje vode horoskopski znaci horoskop bebe bez vode elektrovojvodina novorođenčad raspored sahrana novi sad betanija klinika za ginekologiju i akušerstvo štrajk poštara zodijak Elektrodistribucija Novi Sad gradonačelnik Miloš Vučević Dom zdravlja Novi Sad dnevni horoskop Isključenje struje