Legende, Galija i tamburaši na festivalu vina u Sremskim Karlovcima

Legende, Galija i tamburaši na festivalu vina u Sremskim Karlovcima

Kako smo već najavili, Turistička organizacija opštine Sremski Karlovci od ove godine po prvi put organizuje trodnevnu manifestaciju u slavu vina, uz bogat kulturno-zabavni program.

Prolećni festival vina "Sremski Karlovci 2017" biće održan 29. i 30. aprila i 1. maja, sa akcentom na vinu i vinskom turizmu, ali ni ostali sadržaji, pre svega prezentacija kulturno-istorijskog bogatstva Sremskih Karlovaca, neće biti zanemareni.

Prema rečima v.d. direktora TOOSK, gospodina Dejana Manojlovića, ova kulturno-zabavna manifestacija zamišljena je kao miks vinske i svih drugih turističkih ekskluziva koje nudi ovo živopisno mesto.

Pored izložbe karlovačkih vinara na Trgu Branka Radičevića, turisti će moći da uživaju u ukusima kuglofa, koje su u naslednje Karlovčankama ostavile Podunavske Švabe, a najavljena je i velika izložba suvenira i drugih proizvoda na štandovima na putu od centra grada do Dunava.

Za turiste, domaće i strane, koji se očekuju u velikom broju, biće organizovane panoramske vožnje fijakerom širim centrom varoši, besplatne jednočasovne vodičke ture, a Pokret gorana Vojvodine će posebno za tu priliku obezbediti promotivnu 45-tominutnu plovidbu katamaranom Dunavom, mogućnost razgledanja Karlovaca biciklim, kao i kreatvnu ekološku radionicu za decu, u Gradskom parku.

Društvo astronoma Srbije i TOOSK omogućiće gostovanje mobilnog planetarijuma u sali Sokolskog doma. Voz "Romantika" dovoziće svakodnevno turiste iz Beograda, a domaćini obećavaju dobar provod, koji će svake večeri biti završen nastupima plesnih grupa i lokalnih bendova Deep Steady i Do-re-mi, KUD-ova, mađioničara, koncertima grupa Galija i Legende, te orkestra Tamburaški sastav.

Kompletan program i satnicu festivala možete pogledati OVDE

Originalni izvor: www.topsrbija.com

Oceni vest:
1
1

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan