Lekari celom selu prepisali lekove za mokrenje!

Lekari celom selu prepisali lekove za mokrenje!

Dvoje lekara i apotekarka uhapšeni zbog sumnje da su lažnim receptima oštetili Republički fond za zdravstveno osiguranje za tri miliona dinara.

Lekari Dalibor M. (30) i Danijela B. B. (30), kao i radnica apoteke Danijela V. (44) terete se da su od januara ove godine sačinjavali recepte za lekove, koje su potom iskorišćavali za pribavljanje protivpravne imovinske koristi.

Sumnja se da su oni preko fiktivnih recepata podizali lekove i prodavali ih na crno.

Izvor blizak istrazi objašnjava da je Dalibor M. lekar u ambulanti u selu Zlot kod Bora, a Danijela B. B. u Domu zdravlja u Boru, ali su zajedno pisali lažne recepte i predavali ih Danijeli V, koja je na osnovu njih pravdala "izlaz" iz apoteke, a potom su prodavali lekove na crno i delili novac.

- U prepisivanju lekova lekari su se malo preračunali, izdajući pojedine recepte masovno. Tako su za jedno selo u okolini Bora izdali toliko recepata da ispada da svi u selu, pa i više nego svi meštani, pate od noćnog mokrenja. Zasad postoji sumnja da je država oštećena za tri miliona dinara i to se odnosi na period od januara ove godine do hapšenja, ali se veruje da je šteta na račun Republičkog fonda zdravstvenog osiguranja znatno veća, pa se proverava i raniji period -  kaže sagovornik „Kurira“.

U upravi Doma zdravlja u Boru, nisu bili raspoloženi da daju izjave za ovaj list.

- Istraga je u toku, ne možemo da komentarišemo. Svaki lekar ima licencu i stoji iza svog pečata, tako da snosi odgovornost. Istraga će pokazati da li je sve tako kako sada izgleda - kratko je rekao doktor Karavašević, direktor borskog Doma zdravlja.

Ovo nije prvi put da su zdravstveni radnici iz Bora učestvovali u malverzacijama. Naime, bivši direktor Zdravstvenog centra Bor Dragan S. i bivša direktorka filijale RFZO Bor Svetlana G. Š. uhapšeni su u avgustu 2014. zbog sumnje da su oštetili Republički fond za zdravstveno osiguranje za oko 76 miliona dinara.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan