Lekari iz Amerike gosti na Klinici za ginekologiju i akušerstvo KCV

Lekari iz Amerike gosti na Klinici za ginekologiju i akušerstvo KCV

Kao i prethodne četiri godine, Klinika za ginekologiju i akušerstvo Kliničkog centra Vojvodine, biće domaćin skupu lekara posvećenog akušerskoj anesteziji. Po prvi put ovaj skup se proširuje i na akušerstvo, te su uključeni i ginekolozi-akušeri.

Klinika za ginekologiju i akušerstvo Kliničkog centra Vojvodine ove godine organizuje "6th Annual School of Obstetric Anesthesia and Obstetrics", ponovo u saradnji sa Sekcijom za ansteziju, intenzivnu terapiju i terapiju bola Srbije, Srpskim aktivom akušerskih anesteziologa, američkom organizacijom Kybele i Medicinskim fakultetom u Novom sadu.

Teoretski deo je planiran za 21. i 22. april u Novom Sadu, na Klinici za ginekologiju i akušerstvo. Gosti su eminentni predavači iz Amerike, iz pet različitih vodećih škola akušerske anestezije – iz Njujorka, Nju Hevena (Yale), Tuksona (Arizona), Nešvila (Vanderbilt) i Palo Alta (Stanford) . Predavanja su posvećena trudnicama visokog rizika. Pored njih, planirani su predavači iz Zagreba, Splita, Novog Sada, Beograda i Niša.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan