Lekarka napadnuta u ambulanti na Novom naselju

Lekarka napadnuta u ambulanti na Novom naselju

Iz Doma zdravlja "Novi Sad" obavestili su javnost da se u petak, 22. marta, oko 8 i 15 u ambulanti internog odeljenja objekta na Novom naselju dogodio još jedan u nizu napada na zaposlene ove zdravstvene ustanove.

Kako se navodi u saopštenju, Novosađanin pod inicijalima S. M. – od ranije poznat kao vinovnik nereda i napada na zaposlene u Domu zdravlja – ovoga puta napao je doktorku Sanju Ilić.

– S. M. je trebalo da zakaže prijem za sina, koji nije bio sa njim, i kojem je trebala predoperativna priprema i mišljenje lekara specijaliste. Insistirao je da mu se zakaže odmah u ponedeljak te je odbio da kaže lične podatke i pokaže prethodno dobijenu medicinsku dokumentaciju i nalaze lekara. Nakon što mu je objašnjena procedura koja podrazumeva da kod sebe ima, i da na uvid, svu dokumentaciju počeo je da viče, udara rukom po stolu, psuje, vređa i odguruje našu doktorku. Pacijenti koji su bili u čekaonici pokušali su da odbrane doktorku, budući da je napadač još dok je čekao na prijem kod doktorke najavljivao da će se obračunati sa medicinskim osobljem. Pritrčali su i lekari iz drugih ambulanti specijalističkog odeljenja i pokušali da ga umir, što je on odbijao. Tek kada je stigla policija S. M. se smirio – navode iz Doma zdravlja "Novi Sad", te dodaju da je napadač od ranije poznat kao izazivač incidenata i kao takav je prijavljivan, posebno od strane njegovog izabranog lekara.

– Sve gore navedeno, i naša ranija obaveštavanja javnosti o napadima na naše zaposlene, još jednom treba da ukažu na potrebu da se medicinskom osoblju da status službenog lica! Samo tako se dugoročno može rešiti, i prevenirati, novi napadi na naše zaposlene – zaključuje se u dopisu Službe za odnose sa javnošću Doma zdravlja "Novi Sad".

Oceni vest:
1
1

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Vojvodjanin

  pre 1844 dana i 7 minuta

  Treba da im date i oruzje pa ko nece da im da mito - da odma mogu da ga ubiju.
  Saslusajte i drugu stranu pitajte coveka koliko se vuce podomovima zdravlja i zašto je pukO

  Oceni komentar:
  1
  2