LEKARSKA KOMORA: Vojvodina ostala "kraća" za 970 lekara

LEKARSKA KOMORA: Vojvodina ostala "kraća" za 970 lekara

APV je za prva tri meseca ove godine ostala bez 970 zaposlenih lekara, od tog broja 143 lekara nisu ispunila uslov za dobijanje licence, a zahtev nije podnelo njih 827.

- Početkom godine više od 4.000 lekara je trebalo da obnovi licencu, od tog broja većina lekara je podnela zahtev i stekla uslove za obnovu licence. Oko 630 lekara nije obnovilo licencu jer neki nisu ispunili uslove, odnosno nisu imali dovoljan broj bodova, a drugi nisu želeli da ostanu da rade, izjavila je u razgovoru za Radio-televiziju Vojvodine dr Taita Stojiljković, predsednica Izvršnog odbora Regionalne lekarske komore Vojvodine.

Ona kaže da je 15. decembra 2015. godine promenjen pravilnik o sticanju uslova za obnovu licence, tako da je veći broj lekara ispunio te uslove. Ipak, manji broj njih nije, ali su imali mogućnost da polaganjem određenih ispita steknu potreban broj bodova, što je većina i uradila.

- Zdravstvena inspekcija često kontroliše lekare da li ispunjavaju uslove za licencu, jer je to veoma bitno. Lekari su svakako zainteresovani za sve vidove usavršavanja koji im, između ostalog, donosi i neophodne bodove, izjavila je dr Stojiljković.

Sagovornica RTV dodala je da mnogo lekara odlazi na rad u inostrastvo, te je tako prošle godine Lekarska komora Vojvodine izdala 125 sertifikata za izlazak iz zemlje. Od početka 2016. godine izdato je čak 75 sertifikata.

- Broj oni koji su otišli u inostrastvo, dakle, povećan je. Mladi ljudi žele da odu, rekla je dr Stojiljković.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

Vreme u Novom Sadu klinika za ginekologiju i akušerstvo servisne informacije novi sad gradsko groblje JKP Vodovod i kanalizacija isključenje vode elektrovojvodina centralno groblje u Futogu jkp novosadska toplana novosadsko porodilište bebe bez vode isključenja struje mala matura betanija dunavski park jkp lisje vremenska prognoza novorođenčad raspored sahrana novi sad Isključenje struje bez struje novosađani RHMZ vremenska prognoza novi sad servisne informacije Republički hidrometeorološki zavod sahrane Elektrodistribucija Novi Sad završni ispit