LEKARSKA KOMORA: Vojvodina ostala "kraća" za 970 lekara

LEKARSKA KOMORA: Vojvodina ostala "kraća" za 970 lekara

APV je za prva tri meseca ove godine ostala bez 970 zaposlenih lekara, od tog broja 143 lekara nisu ispunila uslov za dobijanje licence, a zahtev nije podnelo njih 827.

- Početkom godine više od 4.000 lekara je trebalo da obnovi licencu, od tog broja većina lekara je podnela zahtev i stekla uslove za obnovu licence. Oko 630 lekara nije obnovilo licencu jer neki nisu ispunili uslove, odnosno nisu imali dovoljan broj bodova, a drugi nisu želeli da ostanu da rade, izjavila je u razgovoru za Radio-televiziju Vojvodine dr Taita Stojiljković, predsednica Izvršnog odbora Regionalne lekarske komore Vojvodine.

Ona kaže da je 15. decembra 2015. godine promenjen pravilnik o sticanju uslova za obnovu licence, tako da je veći broj lekara ispunio te uslove. Ipak, manji broj njih nije, ali su imali mogućnost da polaganjem određenih ispita steknu potreban broj bodova, što je većina i uradila.

- Zdravstvena inspekcija često kontroliše lekare da li ispunjavaju uslove za licencu, jer je to veoma bitno. Lekari su svakako zainteresovani za sve vidove usavršavanja koji im, između ostalog, donosi i neophodne bodove, izjavila je dr Stojiljković.

Sagovornica RTV dodala je da mnogo lekara odlazi na rad u inostrastvo, te je tako prošle godine Lekarska komora Vojvodine izdala 125 sertifikata za izlazak iz zemlje. Od početka 2016. godine izdato je čak 75 sertifikata.

- Broj oni koji su otišli u inostrastvo, dakle, povećan je. Mladi ljudi žele da odu, rekla je dr Stojiljković.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

isključenja struje bez struje JKP Vodovod i kanalizacija izmena režima saobraćaja klisa jkp novosadska toplana bebe servisne informacije novi sad horoskop Isključenje struje mural elektrovojvodina bez vode raspored sahrana novi sad intervju sahrane novi sad betanija novosadska policija klinika za ginekologiju i akušerstvo Dan oslobođenja Novog Sada u Drugom svetskom ratu servisne informacije novosađani novorođenčad jkp lisje novosadsko porodilište izmena trase autobusa JGSP "Novi Sad" raspored sahrana i ispraćaja isključenje vode gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević