Lena Kovačević i svetlosni spektakl na zatvaranju "Kaleidoskopa kulture"

Lena Kovačević i svetlosni spektakl na zatvaranju "Kaleidoskopa kulture"

Zatvaranje "Kaleidoskopa  kulture" u Novom Sadu biće održano u subotu, 29. septembra, simbolično u  20.21 čas, ispred tzv. Češkog magacina, u neposrednoj blizini Kineske četvrti, odakle je sve i počelo pre pet nedelja.

- Kada sat otkuca 20.21 mladi umetnici, vođeni idejom zajedničkog kreiranja prostora i programa kulture, će kroz multumedijalni performans i različite umetničke forme, uz svetlosni spektakl, još jednom pokazati kako se neguje jedinstvena slika raznolikosti Novog Sada. Na zatvaranju će nastupiti i poznata džez i pop pevačica Lena Kovačević čiji je aktuelni singl "Cafe" trenutno jedan od hitova koji obara rekorde slušanosti – kaže se u saopštenju Fondacije "Novi Sad 2021".

Pored Lene Kovačević, u  program zatvaranja učestvovaće i novosadska umetnička grupa Alice in WonderBand.

- Tehnikom korišćenja tela kao instrumenta, Marko Dinjaški i Ana Vrbaški  kroz svoj nesvakidašnji performans oduševiće publiku kako glasom tako i scenskim pokretom koji je svakako jedinstven kod nas – navodi se u pozivu na ovaj događaj.


Novosađani koji budu posetili zatvaranje uživaće i u nastupu gudačkog kvarteta orkestra Kamerata Akademika koji će izvoditi kompoziciju “Pannonia Boundless” Aleksandre Vrebalov, koja je komponovana za Kornos Kvartet 1997. godine. Delo je korišćeno takođe u filmu Soupirs d’ ame kanadske rediteljke Helen Dojl u baletu Mali princ. Šest minuta virtuoznosti koja se bazira na motivima romske muzike, izvešće Erne Švan (violina), Ana Klem Aksentijević (viola), Vladimir Ćuković (violina) i Marko Miletić (violončelo).

Nekoliko vrsta muzike provlačiće se kroz zatvaranje Kaleidoskopa. Za ljubitelje “tvrđeg” zvuka, u 6 minuta Altrfank puštaće elktronsku muziku koja će biti fokusirana na ples. Osnova je jak ritam začinjen melodičnim bas linijama i zaraznim melodijama sintisajzera.

- Ovo uzbudljivo leto kulture u obliku "Kaleidoskopa" u Novom Sadu očekuje dinamično zatvaranje koje će na pravi način prikazati različitost i raznolikost ovog grada, kao i delo kulture zajedništva buduće evropske prestonice kulture – kaže se u pozivu. 

Oceni vest:
1
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan