„Leonardov tajni doručak“ sa najmlađima

„Leonardov tajni doručak“ sa najmlađima

U Dečijem kulturnom centru u subotu počinje ciklus radionica „Eureka“. Radionice traju od 11 do 13 časova, a namenjene su deci uzrasta od 6 do 12 godina. Prva radionica „Leonardov tajni doručak“ održava se u subotu, 17. oktobra, i posvećena je Leonardu da Vinčiju.

- Da li bi voleo da praviš padobran sa Leonardom ili da otkrivaš Jupiterove satelite sa Galileom? Najznačajniji pronalasci i  ljudi koji su obeležili vreme u kojem su živeli biće nam inspiracija da se upustimo u avanturu i pokušamo da pronađemo „duha iz lampe“ koji nastanjuje nauku. Ciklus radionica „EUREKA“ namenjen je baš svim znatiželjnim klincima i klincezama, a počinjemo ga pričom o brilijantnom umu kakav je bio Leonardo da Vinči – kažu u Dečjem kulturnom centru.

Priča o životu i radu jednog od najvećih slikara, izumitelja, inženjera, naučnika, botaničara i matematičara svih vremena, Leonarda Da Vinčija, biće polazna tačka sa koje će se deca otisnuti u neobičnu avanturu.

- Učesnicima radionice dočaraćemo renesansni duh, objasniti značenje izraza „saper vedere“ i upoznati ih sa pronalascima ovog velikana koji su vekovima bili ispred vremena u kojem je živeo. Sve što kroz igru i zabavu budu naučila, deca će kombinovanom likovnom tehnikom pretočiti u grupni rad „Leonardov tajni doručak“ – najavljuju organizatori.

Radionica počinje u 11 i traje do 13 časova i predviđena je decu uzrasta od 6 do 12 godina. Prijave za radionicu su obavezne i to slanjem sms na broj telefona 063 521 123, a treba navesti ime i prezime deteta i uzrast. Participacija je 250 din.

Dečiji kulturni centar nalazi se u Ive Lole Ribara 6.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

novosadsko porodilište elektrovojvodina sahrane matična knjiga rođenih dunav novorođenčad isključenja struje bez struje horoskop bez vode EPS RHMZ havarija na vodovodu raspored sahrana novi sad vremenska prognoza novi sad betanija almaško groblje bebe jkp novosadska toplana horoskopski znaci gradsko groblje raspored sahrana i ispraćaja servisne informacije porodilište Miloš Vučević jkp lisje gradonačelnik Miloš Vučević telep servisne informacije novi sad radosne vesti