„Leonardov tajni doručak“ sa najmlađima

„Leonardov tajni doručak“ sa najmlađima

U Dečijem kulturnom centru u subotu počinje ciklus radionica „Eureka“. Radionice traju od 11 do 13 časova, a namenjene su deci uzrasta od 6 do 12 godina. Prva radionica „Leonardov tajni doručak“ održava se u subotu, 17. oktobra, i posvećena je Leonardu da Vinčiju.

- Da li bi voleo da praviš padobran sa Leonardom ili da otkrivaš Jupiterove satelite sa Galileom? Najznačajniji pronalasci i  ljudi koji su obeležili vreme u kojem su živeli biće nam inspiracija da se upustimo u avanturu i pokušamo da pronađemo „duha iz lampe“ koji nastanjuje nauku. Ciklus radionica „EUREKA“ namenjen je baš svim znatiželjnim klincima i klincezama, a počinjemo ga pričom o brilijantnom umu kakav je bio Leonardo da Vinči – kažu u Dečjem kulturnom centru.

Priča o životu i radu jednog od najvećih slikara, izumitelja, inženjera, naučnika, botaničara i matematičara svih vremena, Leonarda Da Vinčija, biće polazna tačka sa koje će se deca otisnuti u neobičnu avanturu.

- Učesnicima radionice dočaraćemo renesansni duh, objasniti značenje izraza „saper vedere“ i upoznati ih sa pronalascima ovog velikana koji su vekovima bili ispred vremena u kojem je živeo. Sve što kroz igru i zabavu budu naučila, deca će kombinovanom likovnom tehnikom pretočiti u grupni rad „Leonardov tajni doručak“ – najavljuju organizatori.

Radionica počinje u 11 i traje do 13 časova i predviđena je decu uzrasta od 6 do 12 godina. Prijave za radionicu su obavezne i to slanjem sms na broj telefona 063 521 123, a treba navesti ime i prezime deteta i uzrast. Participacija je 250 din.

Dečiji kulturni centar nalazi se u Ive Lole Ribara 6.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan