Leteći Deda Mraz i povelja o čaroliji stižu na adrese malih Novosađana

Leteći Deda Mraz i povelja o čaroliji stižu na adrese malih Novosađana

Deda Mraz se tokom prethodnih nekoliko godina modernizovao, pa mališani danas mogu da mu pošalju pismo, a on njima da se obrati putem video poruke ili da im sa irvasima i paketićima sleti na terasu…

Ovo zadovoljstvo roditelje košta od 390 pa sve do 44.000 dinara, koliko je potrebno izdvojiti za veću predstavu za koju se odlučuju preduzeća.

"Leteći Deda Mraz" je, kako saznajemo od osnivača, jedinstven u svetu, a u Novom Sadu, odakle su idejni tvorci ovog zanimljivog isporučivanja paketića, postoji tri godine. Najpre su želeli da obraduju decu svojih prijatelja, da bi se vremenom ova priča "prelila" i u Beograd.

- Želeli smo da radimo nešto što ne radi niko u svetu i tako smo došli na ideju da isporučujemo paketiće na ovaj način. Našem performansu se najviše obraduju mališani koji prosto budu pozitivno šokirani kada im se na prozoru pojavi Deda Mraz, a redovno nas posmatra i do 30 ljudi iz zgrade, jer je svima zanimljivo – kaže jedan od vlasnika projekta Zoran Končar.


Po njegovim rečima, roditelji najpre popunjavaju anketu kako bi se ekipa koja dolazi na njihovu adresu podrobnije upoznala sa detetom. Potom, sinonim za prazničnu atmosferu sa irvasima i paketićima u kamionskoj korpi doslovce sleće na njihovu terasu. Leteći Deda Mraz može da dosegne 20 metara uvis, odnosno da poseti mališane do šestog sprata. Oko pola sata deca pevaju sa njima omiljenim novogodišnjim likom, razgovaraju sa njim, a prepričavanje najbližima o svemu što dožive traje mesecima.

Ekipa Novosađana će ove godine posetiti i beogradske mališane, a performans snimaju, tako da klincima ostaju uspomene za čitav život.


Miroslav Bronzić
, organizator u jednoj beogradskoj agenciji koji je i pomoćnik Deda Mraza, kaže da odranije postoji mogućnost da dete dobije i pismo od deke u crvenom, što predstavlja poseban doživljaj, pa mališani pismo nose svuda sa sobom. Usluga slanja pisma košta 390 dinara ukoliko se šalje običnom poštom.

- Prilikom naručivanja sami kreirate njegove najvažnije delove tako što ćete upisati pohvale za dete, njegove vrline i osobine, želje koje će Deda Mraz da mu ispuni i slično. Ukoliko želite, možete naručiti i video poruku. Cena personalizovane video poruke je 790 dinara. Video poruka se isporučuje u roku od jednog radnog dana nakon uplate. Zatim dobijete imejl sa linkom ka stranici gde možete da gledate video neograničen broj puta i odakle ga možete preuzeti u svoj računar ili mobilni uređaj – objašnjava Bronzić.


Po njegovim rečima, sreća mališana je bezgranična kada na ekranu vide čiku s belom bradom kako im se obraća, pa to prepričavaju danima ili gledaju video po nekoliko puta.

Od ove godine postoji i povelja Deda Mraza, koja objašnjava kako je nastala čarolija. Reč je o starom papiru koji je zapečaćen pečatom i položen u staklenu flašu.

- Novosadski Deda Mraz je luksuzniji od beogradskog. On ima kostim od crvenog pliša sa dugmićima koji su naručeni iz Amsterdama, opšiven je belim krznom koji je opet naručen iz Istanbula. Dolazak na kućnu adresu košta od 3.000 do 6.000 dinara, a sve u zavisnosti od toga da li je termin bliži 31. decembru – kaže Bronzić, uz to da su prva interesovanja i zakazivanja počela u novembru mesecu.


I tu čarolija ne prestaje, jer mališani mogu da užvaju i u ostalim predstavama mađioničarskog tipa.

Zanimljivo je da deca prema najpoznatijem novogodišnjem liku imaju poštovanje i veliku tremu i, kako kažu u agencijama, uvek priznaju nestašluke koje su počinili. Nekada se dešava da dete ne može da se odvikne od cucle, plišane lutke, pa u pomoć pristižu praznici. Mališanima, kako kažu u novosadskim agencijama, nikako nije jasno kako to Deda Mraz zna  toliko toga o njima, pa budu bezgranično poslušni, čak toliko da mu ostavljaju cucle i plišane lutke na čuvanje.


Cene su veće ukoliko u predstavi učestvuju pomoćnici poput vile i vilenjaka, ali ukoliko se radi sa više dece, tada cena dostiže i do 44.000 dinara.

S druge strane, ima i onih roditelja koji ili iznajme kostim ili ga kupe kod Kineza, pa godinama zabavljaju svoju i komšijsku decu, što je daleko jeftinije. U tom slučaju su troškovi daleko manji, te je za kostim potrebno izdvojiti oko 1.500 dinara. Jedino može nastati problem kada dete usled radoznalosti povuče Deda Maraza za bradu, pa ostane u šoku od saznanja da je radosni čika koji uveseljava svu decu sveta – upravo njegov rođeni otac.


Oceni vest:
7
1

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan