LETENKA: "I came to play“ – prilika da se mladi iz regiona povežu i druže

LETENKA: "I came to play“ – prilika da se mladi iz regiona povežu i druže

Regionalni 11. košarkaški kamp okupio je učesnike i učesnice iz Srbije, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Makedonije, a ove godine realizuje se poslednji put u starom objektu.

"I came to play“održava se od 18. do 23. jula na izletištu Letenka na Fruškoj gori.

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović i ambasador SAD Kajl Skat posetili su polaznike i polaznice u petak 20. jula i tom prilikom poručili da se značaj održavanja ovog kampa ogleda u promociji tolerancije, sporta i obrazovanja među mladima u regionu.

- Ovaj kamp prikazuje duh zajedništva i prijateljstva i više od deset godina, kroz druženje, neguje i promoviše prave ljudske vrednosti i to je nemerljivo značajno za sve mlade iz regiona – rekao je Mirović i dodao da je prisustvo ambasadora SAD i predstavnika Ministarstva sporta i omladine pokazatelj da kroz saradnju i međusobno razumevanje sve može da se uradi.


On je najavio da će u narednih nekoliko meseci početi radovi na izgradnji novog kompleksa sportsko-obrazovnog centra "Letenka“, koji će biti jedan od najsavremenijih objekata te vrste, navedeno je u saopštenju.

- Ovo je poslednji put da se okupljamo u starom objektu. Novi komleks će omogućiti, u godinama koje dolaze, još bolje uslove i kvalitetnije sadržaje za sve učesnike ovog, ali i drugih kampova koji se ovde održavaju. Stari objekat Letenke polako ide u istoriju, ali ovi mladi ljudi su tu da nas vode u budućnost – naveo je Mirović i najavio podršku Pokrajinske vlade kampu i u narednim godinama.


Ambasador SAD Kajl Skat rekao je da je košarkaški kamp prilika da se mladi iz regiona povežu i druže, ali i da, kroz sport, kako je naveo, uče o pravim ljudskim vrednosti.

“Letenka” je škola u prirodi Pokrajinskog zavoda za sport i medicinu sporta, smeštena u središnjem delu Nacionalnog parka "Fruška gora".

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan