LETENKA: U poseti humanitarnom kampu "I came to play" (FOTO)

LETENKA: U poseti humanitarnom kampu "I came to play" (FOTO)

Član Gradskog veća za sport i omladinu Ognjen Cvjetićanin prisustvovao je sportsko-humanitarnom događaju za mlade i regionalnoj inicijativi za rezoluciju konflikta "I Came to Play 2017" na Letenci.

Sportsko-humanitarna organizacija "Play" tradicionalno organizuje godišnji humanitarni program "I came to play". Taj program je besplatan i ima za cilj poboljšanje kvaliteta života mladih u regionu, a kroz treninge i predavanja promoviše vrednosti kao što su tolerancija, fer-plej, obrazovanje, sprečavanje nasilja u sportu, integritet i predstavlja održiv model odgovorne uloge sporta u društvu. 

- Zadovoljstvo mi je što sam u prilici da prisustvujem ovoj manifestaciji koja se po deseti put održava nadomak Novog Sada, na prelepoj Letenci. Važno je to što pored sportskog, kamp sadrži i obrazovni program gde se mladi uče vrednostima kao što su fer-plej, mirno rešavanje sporova i zaštita životne sredine. Najbolji rezultati se očigledno postižu kroz kombinaciju sportskih treninga, utakmica i interaktivne nastave, jer to spaja mlade ljude iz regiona. Ovogodišnjim učesnicima kampa, pored lepog boravka na Fruškoj gori i takmičarske sreće, želim da izrastu u prave ljude, da ne zaborave sve što steknu ovde i da nastave da šire misiju mira, prijateljstva i tolerancije – rekao je Ognjen Cvjetićanin i naglasio da će ta manifestacija uvek imati podršku Grada Novog Sada.Organizatori su naveli da već deset godina za redom okupljaju oko 150 mladih iz Srbije, Hrvatske, Slovenije, Bosne i Hercegovine i Makedonije, kao i decu sa posebnim potrebama i decu bez roditelja, brojne poznate trenere, aktivne i bivše sportiste i goste iz inostranstva koji zajedno učestvuju na desetodnevnom programu ispunjenom interaktivnom nastavom, radionicama, vršnjačkim obrazovanjem, predavanjima i sportskim treninizima.

- U društvu onih koji su prepoznali značaj i stali iza vizije našeg projekta, pored Grada Novog Sada i Pokrajinske vlade, su i predstavnici Ambasade Sjedinjenih Američkih Država u Beogradu, UNICEF-a, Košarkaškog saveza Srbije, predstavnici Zagreba, Mostara, Tuzle, Vukovara, Osijeka, Ljubljane, Bujanovca, Olimpijskih komiteta Srbije i Slovenije, Kompanija Bambi, Fruktal i Nektar, Univerziteta Berkli iz Kalifornije, Ujedinjenih Nacija iz Tokija, Tromsja iz Norveške i mnogih drugih – rekao je Mihajlo Delić iz organizacije "Play".

Podsekretar Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu Patrik Drid rekao je tom prilikom da Pokrajinska vlada planira realizaciju kapitalnog projekta na Letenci u naredne dve do tri godine, a u pitanju je izgradnja nove sportske hale, hotela i više multifunkiconalnih terena na otvorenom, naglasivši da se očekuje da naredne godine počnu radovi

Manifestaciji je prisustvovao i ambasador Sjedinjenih Američkih Država u Beogradu Kajl Skat, predstavnici Košarkaškog saveza Srbije, Olimpijskog komiteta, civilnog društva i omladinskih organizacija.

- Ovo je kamp sporta, ali međunarodni kamp razumevanja. Deca dolaze iz krajeva gde su bili konflikti u prošlosti. Zato je ovo sjajna prilika da upoznaju jedni druge i da se preko sporta povežu za budućnost, što je od velike važnosti za ovaj region – rekao je ambasador Kajl Skat.

Oceni vest:
1
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

bez vode bez struje sahrane isključenje vode elektrovojvodina opens 2019 radosne vesti gradsko groblje isključenja struje horoskop havarija na vodovodu servisne informacije novi sad grad novi sad sahrane novi sad policija almaško groblje štrand betanija Elektrodistribucija Novi Sad servisne informacije raspored sahrana novi sad jkp lisje Spens opens distrikt bebe JKP Vodovod i kanalizacija novorođenčad lisje novosadsko porodilište raspored sahrana i ispraćaja