LETENKA: U poseti humanitarnom kampu "I came to play" (FOTO)

LETENKA: U poseti humanitarnom kampu "I came to play" (FOTO)

Član Gradskog veća za sport i omladinu Ognjen Cvjetićanin prisustvovao je sportsko-humanitarnom događaju za mlade i regionalnoj inicijativi za rezoluciju konflikta "I Came to Play 2017" na Letenci.

Sportsko-humanitarna organizacija "Play" tradicionalno organizuje godišnji humanitarni program "I came to play". Taj program je besplatan i ima za cilj poboljšanje kvaliteta života mladih u regionu, a kroz treninge i predavanja promoviše vrednosti kao što su tolerancija, fer-plej, obrazovanje, sprečavanje nasilja u sportu, integritet i predstavlja održiv model odgovorne uloge sporta u društvu. 

- Zadovoljstvo mi je što sam u prilici da prisustvujem ovoj manifestaciji koja se po deseti put održava nadomak Novog Sada, na prelepoj Letenci. Važno je to što pored sportskog, kamp sadrži i obrazovni program gde se mladi uče vrednostima kao što su fer-plej, mirno rešavanje sporova i zaštita životne sredine. Najbolji rezultati se očigledno postižu kroz kombinaciju sportskih treninga, utakmica i interaktivne nastave, jer to spaja mlade ljude iz regiona. Ovogodišnjim učesnicima kampa, pored lepog boravka na Fruškoj gori i takmičarske sreće, želim da izrastu u prave ljude, da ne zaborave sve što steknu ovde i da nastave da šire misiju mira, prijateljstva i tolerancije – rekao je Ognjen Cvjetićanin i naglasio da će ta manifestacija uvek imati podršku Grada Novog Sada.Organizatori su naveli da već deset godina za redom okupljaju oko 150 mladih iz Srbije, Hrvatske, Slovenije, Bosne i Hercegovine i Makedonije, kao i decu sa posebnim potrebama i decu bez roditelja, brojne poznate trenere, aktivne i bivše sportiste i goste iz inostranstva koji zajedno učestvuju na desetodnevnom programu ispunjenom interaktivnom nastavom, radionicama, vršnjačkim obrazovanjem, predavanjima i sportskim treninizima.

- U društvu onih koji su prepoznali značaj i stali iza vizije našeg projekta, pored Grada Novog Sada i Pokrajinske vlade, su i predstavnici Ambasade Sjedinjenih Američkih Država u Beogradu, UNICEF-a, Košarkaškog saveza Srbije, predstavnici Zagreba, Mostara, Tuzle, Vukovara, Osijeka, Ljubljane, Bujanovca, Olimpijskih komiteta Srbije i Slovenije, Kompanija Bambi, Fruktal i Nektar, Univerziteta Berkli iz Kalifornije, Ujedinjenih Nacija iz Tokija, Tromsja iz Norveške i mnogih drugih – rekao je Mihajlo Delić iz organizacije "Play".

Podsekretar Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu Patrik Drid rekao je tom prilikom da Pokrajinska vlada planira realizaciju kapitalnog projekta na Letenci u naredne dve do tri godine, a u pitanju je izgradnja nove sportske hale, hotela i više multifunkiconalnih terena na otvorenom, naglasivši da se očekuje da naredne godine počnu radovi

Manifestaciji je prisustvovao i ambasador Sjedinjenih Američkih Država u Beogradu Kajl Skat, predstavnici Košarkaškog saveza Srbije, Olimpijskog komiteta, civilnog društva i omladinskih organizacija.

- Ovo je kamp sporta, ali međunarodni kamp razumevanja. Deca dolaze iz krajeva gde su bili konflikti u prošlosti. Zato je ovo sjajna prilika da upoznaju jedni druge i da se preko sporta povežu za budućnost, što je od velike važnosti za ovaj region – rekao je ambasador Kajl Skat.

Oceni vest:
1
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan