"Letnja šema" RTV: Emisija Marine Fratucan skinuta s programa

"Letnja šema" RTV: Emisija Marine Fratucan skinuta s programa

Urednica "Radara", višestruko nagrađivane TV emisije istraživačko-analitičkog tipa, izjavila je da je sinoć emitovana poslednja emisija iz tog serijala, jer je novo rukovodstvo Radio-televizije Vojvodine, pod izgovorom da se od 20. juna prelazi na "letnju šemu" emitovanja, skinulo tu emisiju s programa.

- Takav potez smatram političkim pritiskom, jer je ovo bio najlakši način da se, pod izgovorom da se uvodi letnja šema, reše emisije koja je bila trn u oku svakoj vlasti, a naročito ovoj, i da tako spreče da se postavljaju pitanja koja se ne sviđaju premijeru - kazala je Marina Fratucan agenciji Beta.

Ona je navela da je "Radar" emitovan svakog utorka, bez prestanka i bez obzira na godišnje doba, od septembra 2011. godine do sinoć, i ocenila da je reč o političkom pritisku novog rukovodstva RTV.

Dodala je da je vršiocu dužnosti glavne urednice Prvog programa Televizije Vojvodine Nadi Kalkan poslala spisak mogućih tema koje bi se tokom leta obrađivale u "Radaru", ali joj je nakon toga saopšteno da emisija neće biti emitovana tokom leta, jer će u prvom planu biti "lakše teme".

Marina Fratucan je dodala da je bezuspešno tražila da razgovara i s vršiocem dužnosti generalnog direktora RTV Miodragom Koprivicom.

Prema njenim rečima, "Radar" je skinut s programa, iako spoljna produkcija koja proizvodi tu emisiju ima ugovor sa RTV do 30. juna.

Oceni vest:
4
5

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Srđan

  pre 1768 dana i 23 sata

  Da li se iko od smenjenih novinara zapitao da nije možda smenjen zbog loših, nekvalitetnih emisija, male gledanosti ... nego odmah kao razlog navode da su žrtve političkog progona i da ih zbog demokratskog, slobodoumnog delovanja "skidaju" sa programa.

  Oceni komentar:
  5
  8
 • Cale

  pre 1768 dana i 10 sati

  Smešno. Gospođina pitanja su tako "nezgodna" da je premijer izvršio "puč" u RTV samo da ne bi morao da odgovori na njih. Šta pojedini tkz novinari umisle čiji tekstovi traju samo toliko dugo koliko utroše vremena da ih pročitaju.

  Oceni komentar:
  1
  2
 • blagoje

  pre 1744 dana i 2 sata

  Ako joj je pamet i karakter kao faca, dobro je da su je skinuli (naravno sa ekrana, drugo skidanje ne dolazi u obzir zbog štetnih posledica po okolinu).

  Oceni komentar:
  0
  0