"Letnja šema" RTV: Emisija Marine Fratucan skinuta s programa

"Letnja šema" RTV: Emisija Marine Fratucan skinuta s programa

Urednica "Radara", višestruko nagrađivane TV emisije istraživačko-analitičkog tipa, izjavila je da je sinoć emitovana poslednja emisija iz tog serijala, jer je novo rukovodstvo Radio-televizije Vojvodine, pod izgovorom da se od 20. juna prelazi na "letnju šemu" emitovanja, skinulo tu emisiju s programa.

- Takav potez smatram političkim pritiskom, jer je ovo bio najlakši način da se, pod izgovorom da se uvodi letnja šema, reše emisije koja je bila trn u oku svakoj vlasti, a naročito ovoj, i da tako spreče da se postavljaju pitanja koja se ne sviđaju premijeru - kazala je Marina Fratucan agenciji Beta.

Ona je navela da je "Radar" emitovan svakog utorka, bez prestanka i bez obzira na godišnje doba, od septembra 2011. godine do sinoć, i ocenila da je reč o političkom pritisku novog rukovodstva RTV.

Dodala je da je vršiocu dužnosti glavne urednice Prvog programa Televizije Vojvodine Nadi Kalkan poslala spisak mogućih tema koje bi se tokom leta obrađivale u "Radaru", ali joj je nakon toga saopšteno da emisija neće biti emitovana tokom leta, jer će u prvom planu biti "lakše teme".

Marina Fratucan je dodala da je bezuspešno tražila da razgovara i s vršiocem dužnosti generalnog direktora RTV Miodragom Koprivicom.

Prema njenim rečima, "Radar" je skinut s programa, iako spoljna produkcija koja proizvodi tu emisiju ima ugovor sa RTV do 30. juna.

Oceni vest:
4
5

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Srđan

  pre 1192 dana i 14 sati

  Da li se iko od smenjenih novinara zapitao da nije možda smenjen zbog loših, nekvalitetnih emisija, male gledanosti ... nego odmah kao razlog navode da su žrtve političkog progona i da ih zbog demokratskog, slobodoumnog delovanja "skidaju" sa programa.

  Oceni komentar:
  5
  8
 • Cale

  pre 1192 dana i 1 sat

  Smešno. Gospođina pitanja su tako "nezgodna" da je premijer izvršio "puč" u RTV samo da ne bi morao da odgovori na njih. Šta pojedini tkz novinari umisle čiji tekstovi traju samo toliko dugo koliko utroše vremena da ih pročitaju.

  Oceni komentar:
  1
  2
 • blagoje

  pre 1167 dana i 17 sati

  Ako joj je pamet i karakter kao faca, dobro je da su je skinuli (naravno sa ekrana, drugo skidanje ne dolazi u obzir zbog štetnih posledica po okolinu).

  Oceni komentar:
  0
  0
groblje novosadsko porodilište Elektrodistribucija Novi Sad gradsko groblje isključenja struje servisne informacije novorođenčad radosne vesti sahrane novi sad Fruška gora JKP Vodovod i kanalizacija bez vode Isključenje struje hrana lisje betanija raspored sahrana novi sad bebe sahrane almaško groblje servisne informacije novi sad bez struje elektrovojvodina jkp lisje epk 2021 havarija na vodovodu Spens Daško i Mlađa opens 2019 OK Vojvodina