Lidl u Srbiji povlači pet slatkiša zbog mogućeg prisustva salmonele

Lidl u Srbiji povlači pet slatkiša zbog mogućeg prisustva salmonele

Lidl Srbija obavestio je potrošače da je iz predostrožnosti iz prodaje povukao proizvode proizvođača "Pak Rampart doo" Visoko, iz Bosne i Hercegovine.

Reč je o pet vrsta napolitanki. Lidl poziva potrošače da ne konzumiraju ove proizvode ukoliko ih imaju kod kuće, već da ih vrate u bilo koju prodavnicu - sa ili bez računa, novac će im biti vraćen.

Povlače se sledeći proizvodi:

Testino napolitanke sa ukusom kakaa- vafel proizvod sa 72 odsto kakao punjenja, pakovanje od 800 grama,

Testino napolitanke sa ukusom lešnika- vafel proizvod sa 72 odsto punjenja sa ukusom lešnika, pakovanje od 800 grama,

Testino vafel sa kakao punjenjem – vafel proizvod sa 80 odsto kakao punjenja, pakovanje od 200 grama,

Testino vafel sa punjenjem ukusa lešnika – vafel proizvod sa 80 odsto punjenja sa ukusom lešnika, pakovanje od 200 grama,

Testino vafel sa kakao prelivom – vafel proizvod sa 57 odsto kakao punjenja, preliven sa 20 odsto kakao preliva, pakovanje od 200 grama.


Ovi proizvodi povlače se zbog mogućnosti prisustva bakterije Salmonella Typhimurium, s obzirom da je redovnom kontrolom u Hrvatskoj utvrđeno prisustvo u dve proizvodne šarže. Uzorci proizvoda sa polica u Srbiji su poslati radi detaljne provere lokalnim laboratorijama, o čemu se obaveštene i nadležne institucije ‒ objavio je Lidl Srbija.

Trgovac i prozvođač uputili su izvinjenje svim potrošačima koj isu kupili pomenute proizvode zbog, kako se navodi – nastale neprijatnosti.

Oceni vest:
8
2

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • David

  pre 234 dana i 19 sati

  Jel imate Vi trgovci neku bilo kakvu, koju kontrolu ili Vam totalno mindig (mađarski prevod svejedno), samo daj da naplatimo

  Oceni komentar:
  2
  4